23948sdkhjf

Frank Jensen roser Calums ’Aalborg-model’

Københavns overborgmester vil have 10.000 nye almene boliger i hovedstaden og fremhæver den nordjyske ejendomsudvikler som et eksempel på, hvordan planen kan realiseres.

- Hvis jeg bliver overborgmester igen, så er min plan, og det er det, jeg går til valg på, 10.000 nye almene boliger inden 2027. Så kan vi sikre, at København fremover har 20 procent af den samlede boligmasse, som er almen, siger Frank Jensen, da han for nylig var hovedtaler ved DR Byen, da der var rejsegilde på byggeriet Eksercerpladsen, som blandt andet kommer til at rumme med 252 almene ungdomsboliger.

Ifølge Frank Jensen vil flere almene boliger øge mobiliteten i samfundet og giver folk uden større økonomiske ressourcer adgang til nye, attraktive geografiske områder og boliger.

Overborgmesteren roser i den sammenhæng, at Calum – med Eksercerpladsen – bidrager til et mere blandet København. Gjorde andre developere det samme, ville der formentlig blive bygget flere almene boliger i København, end det er tilfældet i dag, var budskabet.

Calum har i hjembyen Aalborg haft succes med projekter, der blander almene lejeboliger med ejerboliger. Ved DR Byen opføres i alt 17.000 kvadratmeter, som foruden de 252 ungdomsboliger vil indeholde ti penthouselejligheder, to caféer, et supermarked og en p-kælder med plads til 60 biler.

- Calum har altid set, at det er godt at have den almene sektor, fordi konjunkturerne går op og ned. Det er den model, som de har løst i Aalborg, og det er den model, som jeg er glad for nu også kommer til København. Fordi der er en kvalitet i at have en udvikler som Calum, der ikke er bange for den almene sektor. Det er kun godt, siger Frank Jensen.

Rejsegildet på første etape af Eksercerpladsen blev holdt den 2. november – knap et år efter første spadestik – og hos Calum glæder adm. direktør Jakob Axel Nielsen sig til at se det færdige byggeri, der giver nogle af hovedstadens unge mulighed for at bo i attraktivt område.

- Flere ungdomsboliger kan – set i det store billede – gøre en forskel for kommende beboere og for København. De ti penthouselejligheder øverst bliver med til at understøtte blandingen af beboere, siger Jakob Axel Nielsen.

Byggeriet på Eksercerpladsen er tegnet af C.F. Møller og opføres af JFP i totalentreprise. De kommende ungdomsboliger opføres med SAB som bygherre og vil blive administreret af KAB.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109