23948sdkhjf

NCC vinder totalentreprise på Aarhus-renovering

Sammen med Rubow Arkitekter og KAAI skal NCC give 190 nedslidte boliger et helt nyt arkitektonisk udtryk.

Om cirka to år vil 190 nedslidte almene boliger på Trige Parkvej nord for Aarhus være forvandlet til 153 moderne og energieffektive boliger med nye installationer, nye køkkener og nye badeværelser.

Totalentreprisen til 123 mio. kroner er netop blevet vundet af NCC, Rubow Arkitekter og KAAI med et forslag, som ikke blot giver den nedslidte bebyggelse en opdatering – men et helt nyt arkitektonisk udtryk.

- Det har været vigtigt for os, at entreprenør og arkitekt forstod, at vi ikke er interesserede i en mindre opdatering eller brug af gammelkendte designværktøjer, men tværtimod i et helt nyt udtryk, hvor der er fokus på arkitektur og bæredygtighed. Det har været vigtigt for os at turde udfordre standarderne for en renovering som denne. Det, føler vi, at vi gør med vinderprojektet og teamet bag, udtaler direktør Palle Jørgensen fra Boligforeningen Ringgården, der er bygherre på projektet.

Trige Parkvej-bebyggelsen er opført i 1980-81 over den skabelon fra 1963, der er kendt som ”Sydjyllandsplanen”, og som i meget stort antal blev anvendt af boligforeninger over hele landet.

Afdelingen er nedslidt på alle dimensioner, og den kommende renovering skal både arkitektonisk, komfortmæssigt og energimæssigt give bebyggelsen et markant løft.

Antallet af boliger reduceres blandt andet ved at fjerne tre opgange i tre af afdelingens seks blokke. Bebyggelsen får på den måde en helt ny arkitektonisk profil med et mix af blokke og punkthuse.

Det nye arkitektoniske design understøttes af nye energieffektive facader beklædt med profilerede aluplader og af nye store gulv-til-loft vinduer og åbne altaner, der skal sikre masser af dagslys til boligerne og en bedre kontakt mellem ude og inde. Der installeres også elevatorer, så en del af boligerne bliver tilgængelige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156