23948sdkhjf

Nordmænd på vej til Kolding: Vil bygge modulhuse for milliarder

Ny fabrik i Kolding forventes at skabe 200 arbejdspladser.

For to uger siden kom det frem, at et 78.000 kvadratmeter stort erhvervsareal i Bramdrup Industripark nord for Kolding skulle sendes i udbud, fordi en udenlandsk virksomhed havde henvendt sig med henblik på at etablere produktion på grunden.

Borgmester Jørn Pedersen kunne på daværende tidspunkt ikke at røbe navnet på den udenlandske virksomhed. Nu er det imidlertid offentliggjort, at køberen er et nyetableret norsk firma ved navn Eikr, som vil producere bæredygtige modulboliger til B2B-markedet i Norden samt Tyskland og Holland.

Og ambitionerne er store for Eikr, der er det norske ord for eg. Folkene bag virksomheden arbejder ud fra en 2020-målsætning om at nå en samlet årlig produktion på 250.000 kvadratmeter samt en omsætning på 3,5 mia. danske kroner.

Foruden Danmark skal der bygges en fabrik i Sverige, mens salgsorganisationen får base hjemme i Norge. Går alt efter planen, vil den nye fabrik i Kolding starte produktionen op den 1. januar 2019, og det forventes, at der bliver brug for omkring 200 medarbejdere.

Det fortæller direktør Jan Thomsen fra rekrutteringsfirmaet Ramsdal Gruppen, der har fået til opgave at ansætte Eikrs danske ledelse. Han søger i første omgang efter en landechef, der bliver den øverste ansvarlige for alle aktiviteter i Danmark, en salgs- og marketingchef med internationalt ansvar samt en fabrikschef, som i første omgang skal arbejde med analyse og planlægning i forbindelse med byggeriet af fabrikken i Kolding.

- Vi er absolut lige startet. Hvis vi er heldige, har vi de nye medarbejdere på plads til 1. februar, siger Jan Thomsen til Building Supply.

Ramsdal Gruppen vil i processen lægge betydelig vægt på at finde kandidater med erfaring i at starte virksomheder op fra bunden.

- Det er ikke altafgørende, men det er vigtigt. Den kommende country manager og fabrikschefen behøver derfor ikke nødvendigvis at komme fra byggevareindustrien, mens det for salgs- og marketingchefen til gengæld vil være en stor fordel, hvis man har et netværk i branchen og ved, hvem man skal sælge til, siger Jan Thomsen.

Fristen for at byde på grunden i Bramdrup Industripark udløb fredag den 17. november, og ifølge Jan Thomsen var selskabet bag Eikr, The Green Holding Company AS (TGHC AS), den eneste byder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111