23948sdkhjf

Nu vil NCC frasortere træ på de danske byggepladser

Det sker som led i en målsætning om, at 70 procent af alt byggeaffald skal genanvendes.

NCC Danmark afleverer i dag 50 procent af sit affald fra byggepladserne til genanvendelse, men i 2020 skal andelen være øget til 70 procent.

Det skal hovedsageligt lykkes gennem frasortering af træaffald, som i dag udgør en tredjedel af den samlede affaldsmængde på virksomhedens byggepladser.

- Der er meget ræson i at genanvende så meget affald som muligt. Det reducerer vores udledning af CO2 og andre drivhusgasser, og det sparer på jordens i forvejen knappe ressourcer, som vi som entreprenør er så afhængige af, siger senior miljøchef Svend Mertz i en pressemeddelelse.

Næste skridt bliver at øge fokus på spild, hvor der ifølge Svend Mertz er en stor gevinst at hente i både økonomisk og miljømæssig forstand.

- Det er dyrt for en virksomhed at producere affald. Derfor skal vi forebygge så meget som muligt, at der dannes affald på vores bygge- og renoveringsprojekter, siger han.

Konkret arbejder NCC med metoder til at måle spildprocenter på fraktioner som stål, beton og gips, og virksomheden sætter ind på hele værdikæden fra design til produktion. Særligt tidlig involvering, rettidig planlægning og præcist indkøb af de rigtige mængder i det rigtige mål bringes i spil for at reducere mængden af spild.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126