23948sdkhjf

Indeklimaet i skolerne får stadig dumpekarakterer

Og Sjælland er værst, viser tal fra Arbejdstilsynet.

Indeklimaet i de danske skoler får stadig hug, når Arbejdstilsynet kommer rundt i landet.

I 2017 har der været 84 reaktioner på baggrund af 346 besøg, og det er ganske enkelt ikke godt nok, mener Dansk Byggeri:

- At indeklimaet på de danske skoler stadig halter så langt bagefter, at elever og lærere arbejder under forhold, som Arbejdstilsynet er nødt til at reagere på, det er ikke i orden. Slet ikke når vi har fået en folkeskolereform, der gør, at de skal opholde sig længere tid i bygningerne, siger direktør Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri har inddelt Danmark i ti regionale områder. Hovedstadsområdet og Sjælland står for over halvdelen af de løftede pegefingre fra Arbejdstilsynet.

- Den geografiske skævvridning i Arbejdstilsynets reaktioner kan tyde på, at man på Sjælland kan lære noget af, hvordan man gør andre steder i landet, siger Michael H. Nielsen.

Han peger på, at Dansk Byggeri tidligere har anbefalet kommunerne at gennemføre grundige kvalitetstjek på skolerne for på den baggrund at udarbejde handlingsplaner for forbedringer af indeklimaet på den enkelte skole.

- Her taler vi både ventilation, solafskærmning og isolering. På den måde kan man sikre, at elever og lærere ikke arbejder under forhold, som ikke kan accepteres af Arbejdstilsynet, siger Michael H. Nielsen.

Læs mere om skolernes indeklima i udgivelsen Barometer fra Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126