23948sdkhjf

C.F. Møller-projekt vinder WAF-award

Da priserne ved dette års World Architecture Festival blev uddelt i sidste uge, var det med Københavns Universitets nyopførte Mærsk Tårn blandt vinderne.

Byggeriet med den karakteristiske kobberfacade er valgt som årets bedste projekt i kategorien ”Higher Education & Research – compleded buildings”.

Mærsk Tårnet, som blev indviet i januar i år, har været genstand for en del negativ omtale på det seneste, efter det kom frem, at den endelige pris for det ambitiøse byggeri ender langt højere end det oprindelige budget på 1,5 mia. kroner.

Det ændrer imidlertid ikke på, at der er tale om et stykke arkitektur på et meget højt internationalt niveau, hvilket sidste uges WAF Award er med til at understrege.

Arkitekterne fra C.F. Møller har sammen med SLA og Rambøll skabt et markant og meget energieffektivt byggeri, der forventes at blive et vigtigt omdrejningspunkt for dansk sundhedsforskning.

Det 75 meter høje tårn er dækket af 3.300 kobberskodder, udført i genbrugskobber, som med årene vil patinere fra blank til mørkebrun – og siden matche Københavns grønne tage.

Foruden selve tårnet er er projektet kendetegnet ved den ‘svævende sti’, som i en siksakkende bevægelse løber hen over dele af Mærsk Tårnet og forbinder Nørre Allé og Blegdamsvej. Den 300 meter lange sti giver gående og cyklister mulighed for at komme op i niveau med trækronerne.

Se alle prisvindere ved World Architecture Festival på www.worldarchitecturefestival.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172