23948sdkhjf

Glostrup-entreprenør bygger hus til kræftsyge i Herlev

Nu stikkes spaden i jorden til det syvende af Realdanias Livsrum-projekter.

Mandag den 11. december danner en rå byggegrund på Herlev Ringvej 75 ramme om det første spadestik til en ny kræftrådgivning. Og om præcis et år mødes forbipasserende af et helt andet syn, når det færdige byggeri vil stå klar til kræftpatienter og deres familier tæt ved Herlev Hospital.

I juni måned blev blev entreprenørfirmaet Svaneeng, arkitekterne Cornelius+Vöge og ingeniørerne Aksel V. Jensen kåret som vinder af projektet, som opføres med de britiske Maggie Centre som forbillede.

Fagdommer Lars Juel Thiis om vinderforslaget:

- Vinderforslaget til Livsrum Herlev hævder sig ved en suveræn funktionel planløsning i to etager, der opfylder alle brugernes og personalets krav. Planen er smukt komponeret omkring et indre, roligt gårdrum hvor alle funktioner er orienteret og modtager god indbyrdes udsigt og berigende dagslys.

- Den samlede plan er indeholdt i en bogstaveligt skærmende facade, der både beriger en svær bygbar grund, skaber husets markante identitet og formår at danne gode brugbare rekreative arealer indenfor bygningsrammen.

- Projektet beriger omgivelserne med et fabulerende taglandskab, så også den femte facade, taget, tilfører kvaliteter til stedet – også set fra Herlev Hospitals mange etager.

- Forslaget til kræftrådgivningen i Herlev kan således karakteriseres ved at være et forbilledligt eksempel på en helende arkitektur, der er skabt til den menneskelige skala.

Byggeriet er det syvende og sidste i Realdanias Livsrum-projekt, som har skabt tilsvarende projekter i Odense, Aalborg, Næstved, Roskilde, Vejle og Herning.

- Når byggeriet står færdigt næste år, kan vi tilbyde kræftpatienter og deres familier et smukt og helende frirum, når de står midt i en hård og krævende tid. Ingen skal stå alene med kræft, og i den nye kræftrådgivning kan alle komme ind fra gaden og få hjælp og støtte, hvis der er brug for det. Tak til Realdania for den store støtte, udtaler afdelingschef for Patientstøtte og Lokal Indsats i Kræftens Bekæmpelse, Laila Walther.

Lyst og imødekommende 
I lighed med de øvrige kræftrådgivninger opføres byggeriet i Herlev efter principperne om helende arkitektur.

Huset bliver lyst og imødekommende – med et fællesrum som hjerte og med grønne uderum og faciliteter. Hensigten er, at kræftpatienter og pårørende skal kunne træde direkte fra hospitalet og ringvejens trafik ind i et rum, der skaber tryghed og ro:

 - Arkitekterne har med dette Livsrum skabt et unikt udtryk, som skaber rolige og hjemlige rammer for kræftpatienter og pårørende. Vi kan tydeligt se, at de projektforslag, som er kommet denne gang, har en stærk planløsning, som understøtter behovene for husets mange brugere, personale og frivillige. Det kan være med til at øge livskvaliteten for alle, og specielt for kræftpatienterne, som befinder sig i en sårbar situation i livet, siger programchef Per Schulze fra Realdania.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11