23948sdkhjf

Gellerups nye iværksætterhus er bygget af nedrevne boligblokke

Aarhus Kommune, Boligforeningen Brabrand og entreprenørfirmaet A. Enggaard står bag.

Torsdag eftermiddag blev et nyt iværksætterhus indviet i Gellerupparken, der fremover skal huse initiativrige unge med interesse for design- og byggebranchen.

Iværksætterhuset – også kaldet Gazellefarmen – er et led i den omfattende fornyelse af bydelen i det nordlige Aarhus.

Bygningen er konstrueret af genbrugsmaterialer fra nedlagte boligblokke i Gellerup samt limtræ for senere at kunne skille huset ad og placere det andre steder i området i forbindelse med byomdannelsen.

Gazellefarmen er nemlig kun bygget til at skulle stå i tre-fem år. Ligesom flere andre initiativer i Gellerup er den en del af ”Instant City – et bylaboratorium”, der via midlertidige projekter udforsker mulighederne langs Karen Blixens Boulevard.

- Vi har gennem byggeriet brugt materialer fra lokalområdet samt lokal arbejdskraft fra det populære iværksættermiljø ved Godsbanearealet for at udvikle et inspirerende job- og handelshus med udgangspunkt i områdets og byens historie. Det har været en spændende proces, der forhåbentlig resulterer i opblomstringen af mange nye iværksættere og opstartsvirksomheder, siger Jens Skinnebach, der er projektchef hos A. Enggaard. 

Sammen med borgmester Jacob Bundsgaard stod Jens Skinnebach selv for indvielsen torsdag eftermiddag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125