23948sdkhjf

450 BIG-boliger i Esbjerg

Bjarke Ingels Group sætter sit fingeraftryk på Esbjergs udvikling med Esbjerg Towers, tre boligtårne med 450 ungdomsboliger, der står klar i 2020

Tre højhuse på henholdsvis 57, 35 og 23 meter bliver en del af det spektakulære byggeri, som snart vil rejse sig på Tovværket i Esbjerg. Bag designet af Esbjerg Towers står det internationalt anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, BIG.

Underskrifterne blev sat på aftalen om købet af grunden på Tovværket, da Esbjerg Kommunes borgmester, Johnny Søtrup, sammen med den kommende borgmester, Jesper Frost Rasmussen, på Esbjerg Rådhus i dag mødtes med arkitekt David Zahle, der både er partner i BIG og bestyrelsesformand i udviklingsselskabet Esbjerg Towers Aps, og Lars Kristensen, der er administrerende direktør i Esbjerg Towers ApS.

Op til 450 ungdomsboliger
De tre tårne i Esbjerg Towers på henholdsvis 57, 35 og 23 meter kommer til at indeholde cirka 450 private ungdomsboliger i forskellige størrelser. Mellem de tre tårne i Esbjerg Towers bliver der skabt et miljø, som indbyder til fællesskab.

Byggeriet bliver sat i gang, så snart de nødvendige tilladelser foreligger, og forventes at stå færdigt cirka to år senere, så ungdomsboligerne er klar til indflytning til studiestart i sommeren 2020. 

Også de udendørs arealer omkring det kommende boligprojekt på Tovværket er der spændende planer for. Som en del af projektet bliver der etableret indbydende fælles grønne områder til ophold og aktiviteter både for beboerne i ungdomsboligerne og andre unge. Parkering bliver adskilt fra opholdsarealerne og etableret på grunden, hvor Tovværkets Børnegård har til huse frem til den 1. januar 2018. 

Første gang BIG er egentlige projektudvikler
Det nye byggeri er en del af helhedsplanen for Tovværket, der med sin placering tæt på byens centrum, uddannelsesinstitutioner, idrætsfaciliteter, skov og hav er oplagt at udvikle til et attraktivt område. Esbjerg Kommune har haft grunden på Tovværket i udbud, der blev vundet af Esbjerg Towers. Nu venter en proces med justering af lokalplanen for området og indhentning af byggetilladelse, inden byggeriet kan gå i gang.

 - Der er generel mangel på studieboliger, så vi har i BIG besluttet os for at være med til at investere i en løsning. Vi har tidligere udviklet det flydende ungdomsboligkoncept Urban Rigger, som er ved at blive udført i København og Gøteborg, men det er første gang BIG optræder som egentlige projektudviklere, forklarer David Zahle. 

Fakta: Esbjerg Towers
Hvert tårn i Esbjerg Towers bliver opført omkring en sekstenkantet klimaskærm, der går lige op og ned og har en kerne med elevatorer og trappe i midten og en rund gang med indgang til ungdomsboligerne. Det karakteristiske ydre kommer fra altanerne i stål, der drejer sig om huset for hver etage. Mens forskydningerne i etagerne visuelt giver variation i facaden, tager de samtidig pusten af vinden, så beboerne kan opholde sig på altanerne.

Med 57 meter i højden får beboere i det højeste af de tre Esbjerg Towers en 360 graders udsigt over byen, havnen, Vadehavet og Ho Bugt med Skallingen og Vesterhavet.

 

Kilde: Esbjerg Kommune 

Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116