23948sdkhjf

Milliardaftale er faldet på gulvet i Vinge

Aftaleparterne når ikke til enighed om udviklingen af Vinge Centrum. Derfor skal projektet nu i genudbud.

Frederikssund Kommune indgik den 23. juni 2017 aftale om byudviklingen af Vinge med AP Ejendomme og med MT Højgaard som totalentreprenør.

Aftalegrundlaget var imidlertid betinget af forhold, som primært vedrørte de overordnede rammer for byudviklingen.

Fristen for en endelig aftale udløb i første omgang den 30. august, men blev herefter forlænget til 10. november, alt imens første spadestik blev taget i midten af september.

Nu meddeler Frederikssund Kommune, at man har opgivet at nå i mål med forhandlingerne om en endelig aftale. Dermed annulleres den betingede aftale.

- Efter et intensivt forhandlingsforløb med AP Ejendomme har vi konstateret, at vi ikke umiddelbart har kunnet nå hinanden. MT Højgaard er blevet orienteret herom med henblik på afslutning af entreprisen. Visionen om Vinge lever, og Byrådet har udtrykt sit ønske om, at den centrale del af den nye by Vinge skal genudbydes. Vi ser gerne, at AP Ejendomme og MT Højgaard fortsat er interesseret i at bidrage til at virkeliggøre visionen, udtaler borgmester John Schmidt Andersen i en pressemeddelelse.

Tror fortsat på projektet
Frederikssund Byråd oplyser, at der skal genudbydes nye projekter vedrørende realiseringen af den centrale del af Vinge, og at dette skal ske ”hurtigst muligt”.

Når det sker, vil AP Ejendomme, trods det mislykkede forhandlingsforløb, fortsat være interesseret. Det fortæller ejendomsdirektør Peter Olsson til Building Supply:

- Vi er lige så ærgerlige som kommunen over, at det ikke er lykkedes at få kabalen til at gå op. Men vi tror på casen og vil fortsat gerne investere, siger han.

Påvirker ikke ordrebeholdningen
Hverken Frederikssund Kommune, AP Ejendomme eller MT Højgaard ønsker konkret at oplyse, hvorfor det ikke er lykkedes at nå til enighed.

Hos MT Højgaard kan koncerndirektør Jesper Nordby blot bekræfte, at samarbejdet om byudviklingsprojektet nu er indstillet, og at dette ikke får betydning for koncernens ordrebeholdning:

- Vi har haft en god dialog med kommunen om en spændende opgave, som vi er stolte af, at vi blev valgt til at udføre. Vi skilles nu i god ro og orden. Projektet i Vinge var en betinget aftale og indgik derfor ikke i vores ordrebeholdning eller forventninger til den økonomiske udvikling, udtaler Jesper Nordby i et skriflig kommentar til sagen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672