23948sdkhjf

Nørresundby får højhus på havnefront

Arkitema har slået stregerne til et markant boligprojekt, som kommer til at rage 66 meter i vejret.

På Lindholm Brygge, der ligger nogenlunde midt imellem Aalborg Lufthavn og centrum, er et nyt markant boligprojekt klar til byggestart.

Med Arkitema og NCC som henholdsvis arkitekt og entreprenør opfører kapitalforvalteren Aberdeen Asset Management et 17.000 kvadratmeter stort og 66 meter højt byggeri med 160 boliger og en café i stueetagen.

- Aalborg er en rigtig spændende by set fra et udviklingsperspektiv. Og så er her samtidig helt utrolig smuk natur, god infrastruktur og et levende byliv. Det hjælper alt sammen til at gøre bygningen særdeles attraktiv, både for os og ikke mindst for de kommende beboere, siger Michael Schumann fra Aberdeen Asset Management.

Flere års tilløb
Lindholm Brygge, hvor der årtier tilbage var cementfabrik og udskibningshavn, er de senere år omdannet til fjordnær bydel med strandpark og et miks af ejer-, leje- og ungdomsboliger.

Den lokale developer, Calum, er i gang med at bygge 21.500 kvadratmeter boliger i området, og ”Horisonten”, som Aberdeens nye projekt kaldes, sætter nu yderligere skub i udviklingen.

Projektet har været længe undervejs. Elf Development udviklede jorden tilbage i 2008-2010 i forhold projekt og lokalplan, men måtte sætte planerne på standby, mens boligmarkedet lå underdrejet.

- Da markedskonjunkturerne vendte i løbet af 2016-17, igangsatte Aberdeen og vi en dialog om projektet, som mundede ud i det nuværende salg af grund og projekt. Vi er glade for, at projektet nu i store træk bliver realiseret, som det oprindeligt var tiltænkt. Der er tale om et visionært projekt, som bryder med byens traditionelle skala og sætter Aalborg på landkortet i kraft af projektet højde og udtryk, siger Ludvig Find, administrerende direktør i ELF Development.

Horisontens 17.000 kvadratmeter indrettes med ejerboliger, som pris- og kvalitetsmæssigt stiger i niveau op igennem husets etager, kulminerende med fire penthouselejligheder med store altaner og tagterrasser på 21. og 22. etage.

Går alt efter planen, vil byggeriet stå klar til indflytning i sommeren 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141