23948sdkhjf

Byggeriets digitalforbrug er i kraftig vækst

Mere end halvdelen af virksomhederne i undersøgelsen har inden for det seneste år investeret i it-værktøjer.

Tidsregistreringen på en byggesag ved hjælp af it-software er for eksempel steget markant og er oppe på 43 procent i 2017.

Og næsten halvdelen af virksomhederne i undersøgelsen håndterer deres kundeinformationer i et centralt digitalt system.

 - Når man taler om it, tænker man ofte på robotter, selvkørende biler, 3D-print og Build 4.0. Det er naturligvis også en spændende del af digitaliseringen. Men it er i høj grad et meget vigtigt værktøj til at effektivisere arbejdsgange i virksomhederne, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen og fortsætter:

 - Derfor er det glædeligt, at vi ser en markant stigning i brug af de it-værktøjer, der understøtter arbejdsprocesserne. Den enkelte byggevirksomhed kan via it reducere administrationsomkostningerne og mindske risikoen for fejl og spildtid. Det er godt for både ledelse, de ansatte og kunderne.

 Mere konkurrencedygtige

Dansk Byggeri har siden 2013 undersøgt medlemsvirksomhedernes brug af it-værktøjer. Det er meget tydeligt, at byggeriets virksomheder i lighed med resten af samfundet skifter papiret ud med digitale løsninger.

- Vi har mange små og mellemstore virksomheder i Dansk Byggeri. Hvis de kan reducere deres administrationsomkostninger med nogle få procent, så bliver de mere konkurrencedygtige og kan give bedre tilbud på opgaverne. Dertil kommer, at virksomheden nemmere kan styre en ordre, dokumentere den og finde relevante dokumenter, siger Michael H. Nielsen.

It-messe i februar

Dansk Byggeri og BASIT inviterer traditionen tro til it-messe i februar 2018 - den 6. februar i Taastrup og 7. februar i Århus.

 - Vi oplever en stor interesse, både for digitale værktøjer til administration og for nye digitale løsninger i byggeprocessen. Så jeg ser frem til de mange løsninger, som de 28 udstillere vil præsentere for it-messens besøgende. Der er ingen tvivl om, at byggeriet bliver endnu mere digitalt i de kommende år, og det er en udvikling, vi hilser velkommen i Dansk Byggeri, slutter Michael H. Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112