23948sdkhjf

Her er de nominerede til Byggeriets Klimapriser

Rekordmange indstillinger vidner om et sandt innovationsboom i branchen, mener Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Når Danske Byggecentre i dagene 13.-16. marts samler omkring 300 udstillere til Byggeri’18 i Fredericia, bliver det traditionen tro med uddelingen af Byggeriets Klimapriser på programmet.

Nomineringskomitéen har nu udpeget de 20 virksomheder, der skal dyste om de tre priser; henholdsvis Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris.

Virksomhederne er valgt ud af et rekordstort felt af indstillinger, og niveauet er højere end nogensinde før, fortæller Palle Thomsen, adm. direktør hos Danske Byggecentre:

- Vi oplever et sandt innovationsboom inden for grønne og bæredygtige byggevarer, klimaløsninger og miljøstrategier. I år har vi modtaget 30 pct. flere indstillinger til Byggeriets Klimapriser, og vi har aldrig set så mange nytænkende teknologier, idéer og løsninger – alle til gavn for miljø og klima, siger Palle Thomsen.

Et gennembrud for cirkulær økonomi
De nominerede produkter, løsninger og strategier er vidt forskellige, men ét træk er dog ifølge Palle Thomsen gennemgående hos året prisindstillede virksomheder

- De seneste år er der blevet talt meget om cirkulær økonomi – nu oplever vi gennembruddet. Genanvendelse og ressourceminimering vinder stadigt større indpas, og danske virksomheder er blevet bedre til at tænke klima, energi og miljø ind i deres produkter og arbejde. Dokumenterede bæredygtige materialer og grønne løsninger er kommet højt op på dagsordenen, og det kommer til udtryk hos de nominerede virksomheder, siger Palle Thomsen.

Byggeriets Klimapris
I kategorien er fire virksomheder nomineret for deres indsats på klimaområdet. Her finder man blandt andet et klimagulv, der produceres af genanvendte træmaterialer, en regnvandsventil, der er nytænkning inden for regnvandshåndtering, en virksomhed med dokumenteret negativt CO2-aftryk i sin produktionsproces samt en virksomhed med en CO2-neutral klimastrategi.

 De nominerede er: Kronospan ApS, Plastmo A/S, BerryAlloc, Kingspan Insulation.

Byggeriets Energipris
I kategorien er fire virksomheder nomineret. Her finder man blandt et nyt vindue, der er udviklet i de bedst isolerende materialer, en thermoledhejseport, en loftstrappeløsning med forbedret isoleringsevne og tæthed samt isoleringsprodukter med forbedret termisk ydeevne.

 De nominerede er: Hvidbjerg Vinduet A/S, Hörmann Danmark A/S, Wood Step A/S og Kingspan Insulation.

Byggeriets Miljøpris
I kategorien er 15 virksomheder nomineret. Her finder man blandt andet maling, der er helt fri for biocider, en ergonomisk montagelift, engangsmaske med indbygget frisk luft, miljøvenlig isoleringsmateriale, en ny generation af glasuld, træbeskyttelse uden giftstoffer, automatiseret styring af indeklimaet samt løsninger inden for cirkulær økonomi og genanvendelse m.fl.

De nominerede er: Fischer a/s, H+H Danmark A/S, Itools I/S, Jackon Danmark A/S, Kalk A/S, Kronospan ApS, Saint-Gobain Isover, Scan Underlay Production ApS, Steico SE, Superwood A/S, Svalk Handel ApS, Velux Danmark A/S, Wallmann - MSK Scandinavia A/S & Frøslev Træ, BerryAlloc og Komproment.

Artiklen er en del af temaet Byggeri'18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095