23948sdkhjf

Renovering og nybyggeri: JCN Bolig får stor opgave i Gellerup

188 nye blandede boliger opføres ved eksisterende boligblok i Aarhus-bydelen.

En af landets største pensionskasser, PKA, investerer nu 350 mio. kroner i nye boliger i den udskældte Aarhus-bydel, Gellerup, som i disse år gennemgår en markant forvandling.

Sammen med JCN Bolig har PKA udviklet et projekt, hvor der opføres 188 private lejeboliger samtidig med, at Brabrand Boligforenings blok B7 med 115 boliger renoveres. Boligforeningen investerer selv 105 mio. kroner i renoveringen af den eksisterende boligblok, og JCN Bolig bliver totalentreprenør på begge dele.

Frem til udgangen af 2020 skal stueetagen og parterreetagen i den eksisterende boligblok ombygges til byhuse, mens de øvrige etager totalrenoveres med nye vinduer og karnapper i gavlen af boligblokken. På de tilstødende arealer opføres 28 rækkehuse i to etager, tre punkthuse i otte etager med i alt 72 boliger samt en række opgangshuse i 4-6 etager med i alt 88 boliger.

- Området har en attraktiv beliggenhed tæt på Aarhus centrum, og vi tror på, at flere investorer også får øjnene op for perspektiverne for Gellerup, siger investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen fra PKA.

Projektet udspringer af et samlet udbud, hvor Brabrand Boligforening har udbudt renoveringen af B7 sammen med byggeretter på 16.000 kvadratmeter. PKA og JCN Bolig har vundet udbuddet med et projekt, der er udarbejdet i samarbejde med arkitektfirmaerne Transform og Vandkunsten og det rådgivende ingeniørfirma, Moe.

På rette vej
Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening står bag Gellerups ambitiøse udviklingsplan, der kombinerer store, fysiske forandringer med arbejdspladser, erhvervsliv, kulturliv, social indsats og arbejde for en tryggere bydel.

Administrerende direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening glæder sig over, at en af landets største pensionskasser nu har valgt at bakke op om visionen om at gøre Gellerup til en attraktiv bydel.

- Det er vigtigt, at investorer tror på visionen for bydelens udvikling – og det gør PKA, der med investeringen bekræfter, at udviklingen mod en attraktiv bydel er på rette vej. Investeringen er også med til at udvikle bydelen med forskellige kvarterer med hver deres særegenhed, siger Keld Laursen.

De 188 nye familieboliger opføres med direkte adgang til bydelens nye bypark, som står færdig senere i år, og ikke langt fra Brabrand Boligforenings blok B4, hvor netop JCN Bolig er totalentreprenør på det opsigtsvækkende renoveringsprojekt, Portene til Gellerup, som blandt andet medfører, at der føres en gade ind igennem en fem etager høj åbning af den eksisterende bebyggelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219