23948sdkhjf

Orbicon sukker efter ingeniører

Ti ledige ingeniørstillinger og ingen udsigt til at få dem besat. "Vi er nødt til at importere ingeniører", siger Dansk Industri.

Regnvand lægger sig i store søer på marker og i haver, mens grundvandet stiger og oversvømmer vores kældre. Men der mangler kloge hoveder, som kan finde metoder til at komme af med vandet.

Det mærker man blandt andet i virksomheden Orbicon, der rådgiver inden for blandt andet klima og byggeri.

Her har man lige nu 10 ledige ingeniørstillinger – og ingen udsigt til at få dem besat, skriver DR P4 Nordjylland.

Det koster virksomheden vækst, og så har det en konsekvens for samfundsøkonomien, siger Tove Nygaard, afdelingschef hos Orbicon i Aalborg.

- Vi sukker alle efter en løsning på problemerne med oversvømmelser. Men vi mangler folk, der kan komme med de geniale løsninger, siger hun.

Ifølge tal fra ingeniørernes fagforening, IDA, vil Danmark mangle 6.000 ingeniører i 2025. Vi har sovet i timen, erkender Tove Nygaard.

- Vi burde for lang tid siden have gjort en indsats for at fortælle de unge om alle de spændende opgaver, der er inden for ingeniørfaget. Samfundet har brug for flere ingeniører, og vi har som virksomhed brug for nye kræfter med viden om den nyeste teknologi, siger hun til DR P4 Nordjylland.

Men en ekstra indsats for at få flere til at uddanne sig til ingeniør kan ikke løse manglen, siger underdirektør Charlotte Rønhof fra Dansk Industri.

- Det er helt afgørende, at vi har mulighed for at tiltrække arbejdskraft fra udlandet, siger hun.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094