23948sdkhjf

Specialudviklet overdækning sikrer fremdriften på stort byggeri i Valby

En ny bydel er ved at tage form på den tidligere FLSmidth-grund i Valby, der dannede ramme om cementproduktion gennem næsten 100 år, fra 1898 og frem til 1996.

I området mellem Vigerslevs Allé og Gl. Køge Landevej etableres der i disse år cirka 1.200 boliger og en række erhvervsbyggerier under det samlede navn, Valby Maskinfabrik.

Den ny bydel kommer til at rumme en række vidt forskellige bygninger, hvoraf en del er med tagkonstruktioner udføres i zink. For at undgå flaskehalse og forsinkelser i arbejdet med tagkonstruktionerne gik entreprenørselskabet WR Entreprise sammen med udlejeren Ramirent om at udvikle konsoller til at bære et enormt overdækningstelt, der kunne afskære hele konstruktionen.

- Det smarte ved denne løsning er, at teltet dækker halvanden meter ud fra murene hele vejen rundt om bygningen. På den måde kan både tømrerne på taget og andre håndværkere længere nede på bygningen arbejde i tørvejr. Konsollerne, som teltet er fæstnet til minder om et par overdimensionerede hyldeknægte i stål, der er monteret på muren, siger Carsten Andersen, der er projektsælger for telte og overdækninger i Ramirent.

De første to telte kom op i slutningen af 2016 og holdt byggeriet tørt, indtil det stod færdigt i begyndelsen af 2017. Nu er samme overdækningsløsning i brug på en ny etape af samme type bygning.

Byggeleder hos WR Entreprise, Jimmi Normann, forklarer, hvorfor den avancerede overdækningsløsning er nødvendig:

- Med zinktag er der helt åbent ned til isoleringen, indtil zinkpladerne er på plads. Samtidig er det en speciel bygning, hvor forskellige tage med varierende hældninger er bygget sammen. Bukning og klipningen af zinkpladerne gøres med håndkraft, og derfor tager sådan et tag længere tid, hvilket nødvendiggør overdækningen. Ved at være uafhængige af vejret, sikrer vi, at alle håndværkere, også dem længere nede på bygningen, har de optimale arbejdsforhold, siger byggelederen.

Udover teltløsningen har Ramirent også udlejet entreprenørmaskiner og lifte til aktørerne på byggepladsen i Valby.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095