23948sdkhjf

Overskuddet er halveret hos Davidsen

Omsætningen stiger for sjette år i træk, men indtjeningen er ikke fulgt med.

De seneste års markante ekspansion koster millioner hos Davidsens Tømmerhandel, som i 2016/17 måtte se overskuddet halveret – trods en vækst i omsætningen på mere end 10 procent.

- I 2017 startede vi vores nyeste afdeling op i Aarhus, og året før åbnede vi en afdeling i Kolding. Det er selvfølgelig dyrt, og vi havde tilsvarende fald i overskuddet, da vi startede op i Odense i 2011. I dag er Odense-afdelingen en af vores bedst indtjenende afdelinger, som samtidig har skabt sig en stærk position på det fynske marked, siger tømmerhandler Povl Davidsen i en pressemeddelelse.

Davidsens Tømmerhandel A/S 

Den familieejede trælast- og byggemarkedskæde Davidsens Tømmerhandel A/S har hovedsæde i Vojens i Sønderjylland.

En langsigtet ekspansiv strategi har spredt kæden ud over hele landet med afdelinger i Haderslev, Rødekro, Sønderborg, Toftlund, Vejen, Brørup, Kolding, Fredericia, Odense, Aarhus og Venslev.

Medarbejderstaben er siden 2008 vokset fra 225 til 730.

Han har med virkning fra årsskiftet overladt ansvaret som administrerende direktør til Henrik Clausen, der kommer til at stå i spidsen for en styrket direktion bestående af regionsdirektør Carl Bladt Hansen samt Bo Michaelsen, som i næste måned tiltræder en nyoprettet stilling som økonomidirektør.

En af de vigtigste opgaver for den nye ledelse er at udarbejde en strategi for virksomhedens udvikling i de kommende år:

- Vi skal blandt andet fastlægge en strategi for, hvor Davidsen skal placere nye afdelinger, og i hvilken takt det skal ske. Samtidig ser vi på, hvordan vi skal udvikle nye koncepter for handlen med både professionelle og private kunder. Her er især digitale løsninger blandt vores fokusområder, siger den nytiltrådte administrerende direktør Henrik Clausen, der er kommet til Davidsens Tømmerhandel efter 12 år hos Dagrofa.

Povl Davidsen er med Henrik Clausens ankomst indtrådt som bestyrelsesformand, og han ser gode muligheder for at løfte såvel omsætning som indtjening i de kommende år:

- Vi har haft den økonomiske robusthed til at investere i nye afdelinger i løbet af finanskrisen. Vi har blandt andet haft mulighed for at erhverve etablerede forretninger og indlemme dem i vores kæde af afdelinger. Vi er vokset til mere end det dobbelte. Nu er krisen endelig ovre, og der er stor aktivitet i byggebranchen. I svære tider har vi været i stand til at investere i fremtiden, og derfor forventer vi både fremgang i omsætningen og indtjeningen de kommende år, siger Povl Davidsen.

Davidsens Tømmerhandel A/S
mio. kr. 2016/17 2015/16
Nettoomsætning 1.800 1.618
Resultat af primær drift 350 332
Resultat før skat 18 36
Årets resultat 13 28
Balancesum 984 883
Egenkapital 234 217
Antal ansatte 730 673
Regnskabsåret dækker perioden 1. oktober-30.september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125