23948sdkhjf

VIDEO: Tusindvis af håndstrøgne tagsten skal dække Kongefløjens tag

På Volstrup Teglværk skal over 11.000 håndlavede teglsten formes og fremstilles i hånden til renoveringen af Nyborg Slot. Se video fra produktionen her.

Restaureringen af Nyborg Slot er i fuld gang, og som et led i det omfattende projekt skal der nyt tag på Kongefløjen og slottets sydlige tårn.

Det største af sin art i nyere tid

Restaureringen og udvidelsen af Nyborg Slot forventes i alt at koste 351 mio. kroner, hvoraf 50 mio. kroner går til et særligt formidlingsprojekt.

Projektet er det største af sin art i Danmark i nyere tid og er blevet til i et partnerskab mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Nyborg Kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden og Østfyns Museer.

Totalrådgiver er Cubo Arkitekter, som i marts 2016 vandt arkitektkonkurrencen i samarbejde med JaJa Architects, Arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen & Bech-Jensen, Schul Landskabsarkitekter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma samt professor og arkitekt, Mogens A. Morgen.

Forslagene til lokalplan og kommuneplantillæg er lige nu i offentlig høring frem til 27. februar 2018

Det kræver over 11.000 teglsten, som alle vil blive formet og fremstillet ved håndkraft!

Det er Volstrup Teglværk ved Sæby i Nordjylland, der har fået opgaven med at fremstille de mange tusinde teglsten og specialsten, der skal sikre det gamle middelalderslot mod vejr og vind.

- Vi får de mange smukke teglsten fremstillet på det samme teglværk som for otte år siden, da vi fik omlagt den østlige tagflade på Nyborg Slot. Nu er turen så kommet til at få omlagt tag på den vestlige halvdel af Kongefløjen og det sydlige tårn på Nyborg Slot. Det kræver et helt særligt håndelag at forme de fine tagsten, og hver eneste tagsten er unik og håndfremstillet med meget få redskaber, siger projektchef Mads Falbe-Hansen i en pressemeddelelse.

Tagestene er en genskabelse af den tagsten, som arkitekt Mogens Clemmensen fik lagt på taget for omkring 100 år siden, og Volstrup Teglværk kommer til at levere både almindelige teglsten og en række specialsten som for eksempel såkaldte rygningssten og skotrende-sten, der skal bruges til tagrygningen og skotrenderne mellem taget og tårnene.

De mange håndlavede teglsten fremstilles i løbet af foråret 2018 og forventes leveret i løbet af sommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095