23948sdkhjf

BIM-konference gentages i København

Tværfagligt samarbejde i byggebranchen er på agendaen, når BIM-specialister fra ind- og udland samles i København i næste måned.

BIM Equity var i 2016 vært for den hidtil største internationale BIM-konference på dansk grund, da Nordic BIM Academy løb af stablen på Bella Sky i Københavns Ørestad.

I næste måned samles BIM-folk fra ind- og udland igen til tre dage med Nordic BIM Academy, hvor det ikke kommer til at handle så meget om selve teknologien, men snarere om det tværfaglige samarbejde på tværs af aktører i bygge- og anlægsbranchen.

Konferencen indledes den 20. marts med kickoff i Københavns nye center for arkitektur, design og innovation, Blox, og fortsætter de efterfølgende to dage på Copenhagen Marriott Hotel.

Udflugter og masser af talere
Førstedagen byder på tre ekskursioner til byggepladser i Storkøbenhavn, og deltagerne vil her få lejlighed til at komme en tur ind bag hegnet på MT Højgaards nye boligbyggeri ved Sorgenfri Station i Virum, den nye Bygning 310 på DTU i Lyngby og Kalvebod Fælled Skole i København.

Præcis som ved den først Nordic BIM Academy er Emil Thorup med som konferencier og vil tage deltagerne gennem et par tætpakkede dage med talere fra ind- og udland. På programmet er blandt andre Lene Espersen fra Danske Arkitektvirksomheder, Torben Klitgaard fra Bloxhub, Henrik Lund-Nielsen fra 3D Printhuset og Jan Karlshøj fra Buildingsmart.

Der vil også være projektpræsentationer fra Kronløbsøen og udvidelsen af Københavns Lufthavne, ligesom deltagerne vil få et indblik i MT Højgaards VDC-strategi og brugen af VR i byggeriet af Nyt Hospital Nordsjælland.

Build Copenhagen Live
Med afholdelsen af Nordic BIM Academy i 2016 introducerede BIM Equity konceptet Build Live, hvor tværfaglige teams dyster om at projektere en bygning med BIM-værktøjer i løbet af blot 48 timer.

Build Live er med igen på Nordic BIM Academy 2018, og ved konferencens start udleveres opgaven, som vil være at designe og dokumentere en fiktiv bygning på en fiktiv grund i København.

Vinderen, som er det hold, der viser den største bredde i faglighed og software med BIM som bindeleddet, kåres ved den afsluttende reception.

Nordic BIM Academy 2018 arrangeres af BIM Equity og Nohrcon. Læs mere om konferencen på www.nohrcon.com

Artiklen er en del af temaet Digitalt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096