23948sdkhjf

Gammel københavnerskole får plads til flere børn

Christianshavns Skole renoveres og udvides for 185 mio. kroner. Fredag var der rejsegilde på de nye bygninger.

I 2032 forventes forventes antallet af borgere i alderen 0-15 år på Christianshavn at være 47 procent højere end i dag.

Derfor gennemgår den slidte Christianshavn Skole i disse år et omfattende renoverings- og udvidelsesprojekt, der udføres af Elindco med Rubow Arkitekter og Wissenberg som rådgivere.

Fredag i sidste uge var der rejsegilde på den kommende indskolingsbygning og det nye sciencehus til udskolingen, som skal stå færdig i sensommeren 2018. Herefter tager håndværkerne fat på den eksisterende hovedskole og udearealerne, som forventes klar til brug i sommeren 2019.

- I København har vi investeret massivt i at føre alle byens nedslidte folkeskoler up to date, og det glæder mig, at Christianshavns børn får et optimalt læringsmiljø og tidssvarende bygninger. Selvom skolen har eksisteret siden 1950, får eleverne nu nogle af de allerbedste rammer for at lære og lege både inde og ude, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Hele projektet løber op i cirka 185 mio. kroner, fordelt med cirka 134 mio. kroner til udvidelsen og cirka 54 mio. kroner til renoveringen.

Når de nye tilbygninger og den renoverede hovedbygning er klar til brug, vokser Christianshavns Skole fra tre til fire spor.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.178