23948sdkhjf

Regnskab: Bravida nærmer sig to milliarder i omsætning

Teknikentreprenøren Bravida Danmark øger omsætningen med 12 procent og holder indtjeningsniveauet

OPDATERET 15.53. Artiklen er opdateret med kommentarer fra adm. direktør Johnny Hey.

Teknikentreprenøren Bravida Danmark A/S, der har domicil i Brøndby, kommer i 2017 ud med sit bedste resultat, siden Bravida blev etableret som et dansk selskab i 2003, da den svenske koncern overtog industriselskabet Semco Danmarks installationsaktiviteter.

Indtjeningen er således løftet med 15 procent til 97,6 mio. kroner i 2017 fra et driftsresultat på 85,6 mio. kroner i 2016. I samme periode er omsætningen steget med 12 procent til 1,9 mia. kroner.

– Det er måske for meget at kalde det et yderst tilfredsstillende regnskab, men jeg vil i hvert fald betegne det som meget tilfredsstillende, lyder vurderingen fra adm. direktør Johnny Hey til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Slår rekord
Bravida måtte i tredje kvartal gennemføre en stor nedskrivning på et projekt på Sjælland, desuden er der i regnskabsåret foretaget to mindre nedskrivninger på projekter i Jylland. Og det er blandt årsagerne til, at regnskabet ikke bliver bedømt med den absolutte topkarakter af direktøren.

– Det er ikke ualmindeligt med nedskrivninger, men i dette tilfælde var den lidt større end sædvanligt. Herudover har vi også haft nogle udfordringer med aktiviteten i nogle af vores mindre lokalafdelinger, som der dog er styr på nu. På trods af disse udfordringer kommer vi ud med et rigtig pænt resultat, som er det bedste i den tid, som Bravida har været i Danmark, siger Johnny Hey.

To opkøb
Ud af omsætningsvæksten på 200 mio. kroner er cirka halvdelen organisk vækst, mens Bravida har købt sig til den resterende del i løbet af 2017. Det omfatter entreprenørvirksomheden JFE A/S fra Køge, som blev opkøbt i marts, og sidst på året hentede Bravida installationsaktiviteterne i teknologivirksomheden Sensa A/S.

Den organiske vækst kommer særligt fra installationsmarkedet i form af tekniske entrepriser på blandt andet sygehusbyggerierne.
Den samlede Bravida-koncern omsatte for 13 mia. kroner i 2017 mod 11,1 mia. kroner i 2016, hvilket svarer til en vækst på 17 procent.

Driftsresultatet er 14 procent højere og ender på 811,2 mio. kroner. Det giver en overskudsgrad på 6,2 procent i koncernen, en smule højere end de 5,1 procent som Bravida Danmark leverer.

Større konkurrence
Målet for alle koncernens fire selskaber (Danmark, Finland, Norge og Sverige, red.) er syv procent.
– Vores overskudsgrad er god i en lokal dansk kontekst, og den er vi rigtig godt tilfreds med, men det er rigtigt, at vi ligger under målet i koncernsammenhæng, siger Johnny Hey.

Han peger overordnet på to forhold, som efter hans mening giver anderledes vilkår for at nå syv procent i Danmark i forhold til selskaberne i Norge og Sverige, som fører an i den interne Bravida-konkurrence med henholdsvis 6 procent og 6,7 procent.

– For det første er konkurrencen hårdere, vi har ganske enkelt flere at konkurrere med i Danmark. Og for det andet sidder vi på en mindre markedsandel end i eksempelvis Sverige, siger Johnny Hey. Han anslår Bravidas markedsandel til cirka 4 procent i Danmark og 10 procent i Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109