23948sdkhjf

800 millioner kvadratmeter: Dansk arkitekt giver input til gigantisk russisk byggeprogram

Juul Frost Arkitekter er tildelt en ekspertrolle i planlægningen af Ruslands enorme byggeprogram, der skal forbedre bolig- og livskvaliteten for 25 millioner russere.

Boligprogrammet omfatter intet mindre end 800 millioner kvadratmeter, som skal opføres over de kommende 7-8 år.

Arkitekt Helle Juul deltager i disse dage på vækst- og økonomikonferencen Russian Investment Forum, hvor hun fremlægger forslag til fremtidens beboelser på baggrund af Juul Frost Arkitekters erfaringer med det moderne boligbyggeri og tidligere opgaver i Rusland.

For russerne handler boligprogrammet om andet og mere end mursten, og Helle Juul er blevet bedt om at belyse, hvordan design af boliger påvirker beboernes liv og sundhed. Som del af panelet om moderne beboelse deltager også viceministerpræsident Igor Shuvalov og boligminister Mikhail Men.

Det er ikke kun mursten, som russerne lægger vægt på. Der skal gøres en særlig indsats for at forbedre beboernes livskvalitet, derfor er den danske tegnestue blevet bedt om at bidrage til, hvordan boliger og byer kan designes og udvikles, så de får en positiv virkning for beboernes liv.

Ifølge Helle Juul har mange russere en fascination for den nordiske arkitektur og levevis. Men da russerne har et langt stærkere og mere traditionelt familieliv end skandinaverne, skal fremtidens boliger give plads til det.

- Derfor må den nordiske model og tilgang til boligmiljøet tilpasses den russiske kultur, siger Helle Juul.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094