23948sdkhjf

H. Skjøde Knudsens største opgave til dato

140.000 kvadratmeter tidligere industrigrund omdannes til ny bydel i Odense. Første spadestik er netop taget.

En ny og grøn bydel, tæt på centrum og byens mange muligheder, vil over de næste 7-8 år skyde op i Odense.

Med Odense Boligselskab og Arbejdernes Boligforening som bygherrer opføres henholdsvis 88 familieboliger og 84 ungdomsboliger på de første to byggefelter i Gartnerbyen, som den nye bydel kommer til at hedde.

Mandag markerede det første spadestik, at udviklingen af området nu for alvor går i gang. 

Gartnerbyens første byggerier

Såvel familie- som ungdomsboliger kommer til at fremstå i en variation af betonsandwichelementer og muret facade i tegl i stueetagen og frie gavle.

De 88 familieboliger, henholdsvis 73 toværelses og 15 treværelses lejligheder, fordeles på fem etager.

De 84 ungdomsboliger fordeles ligeledes på fem etager og får hver et boligareal på cirka 50 kvadratmeter samt altan eller terrasse.

Bygherre på de almene familieboliger er Odense Boligselskab, mens Arbejdernes Boligforening er bygherre på ungdomsboligerne.

Begge byggerier opføres af H. Skjøde Knudsen, Skala Arkitekter og Midtconsult

Det samlede entrepriseareal på de nye boliger er 9.477 kvadratmeter.

- Gartnerbyen er næsten tre gange så stor som Thomas B. Thriges Gade, så projektet er i høj grad en blåstempling af Odense. De nye boliger kommer til at ligge utrolig godt i byen, og der er tænkt både på helheden og variationen med Bykvarteret, Parkkvarteret og Havekvarteret, som får deres egne spændende identiteter, siger Odenses by- og kulturrådmand, Jane Jegind.

Seks-syv byggefelter i gang om et år
Det er selskabet Gartnerbyen P/S, ejet af PFA Ejendomme og Odense-entreprenøren H. Skjøde Knudsen A/S, der står bag omdannelsen af det område, som tidligere husede gartnerivirksomheden Gasa Groups hovedsæde.

H. Skjøde Knudsen stod tidligere bag omdannelsen af Odense Offentlige Slagtehuse til erhvervs- og boligområde og har arbejdet på Gasa-projektet gennem mere end to år.

Virksomheden varetager selv rollen som totalentreprenør på begge igangsatte boligprojekter og indgår desuden som partner på 156 PFA-lejeboliger med byggestart i løbet af første halvår 2018.

- Gartnerbyen bliver en markant bydel i Odense, og selve opgaven med omdannelsen fra erhverv til en attraktiv bydel med boliger og detailhandel er uden sammenligning Skjødes største opgave til dato. Nu er første spadestik taget til de første to byggefelter, men vi forventer om cirka et år, at der er gang i seks-syv byggefelter samtidigt, hvilket stiller store krav til en meget stor organisation omkring hele projektet, siger administrerende direktør Allan Nielsen.

PFA’s investering i Gartnerbyen udgør et trecifret millionbeløb og omfatter halvdelen af ejerskabet bag arealudviklingsselskabet samt to byggegrunde i området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109