23948sdkhjf

Building Green vil sætte skub i træbyggeriet

Vi kan bygge meget mere med træ i Danmark, mener arrangørerne bag Building Green, der afholdes i Aarhus til april.

Når Centralværkstedet i midten af april slår dørene op for den anden udgave af Building Green Aarhus, bliver det med træ som et af de helt centrale emner.

Det vil ske gennem debatter, oplæg og inddragelse af erfaringer fra det store udland.

- Den danske byggebranche er så småt begyndt at tænke mere i bæredygtig brug af træ, men der er stadig et enormt potentiale, som venter på at blive udnyttet, siger projektleder Sarah Elhauge fra Building Green,

Danmark halter bagefter
- Træ er et enormt vigtigt materiale i bestræbelserne på at gøre kloden mere grøn. Det er tankevækkende, at det er et materiale, som vinder frem i udlandet, men at vi i Danmark halter en del bagefter. Jeg tror, at det er sundt, at vi får rusket lidt op i tingene – blandt andet på Building Green, siger arkitekt og partner i C.F. Møller, Klaus Toustrup.

Han går selv på hovedscenen den 18. april i Aarhus for at tale om bæredygtig arkitektur under overskriften ”Building Green in wood”.

- Byggebranchen er en branche, hvor vi ofte bruger det, vi er trygge ved. Det er vigtigt, at branchen får øjnene op for de erfaringer, der er gjort i udlandet. Derfor vil jeg omsætte teori til praksis og fortælle om C.F. Møllers projekter i blandt andet London og Stockholm, forklarer arkitekten.

Træbyggeri i højden
Dagen efter, den 19. april, skyder netværket Innobyg begivenhederne på hovedscenen i gang med en debat om høje trækonstruktioner. Her vil nationale trendsættere og lokale pionerer forsøge at give svar på, hvordan træ kan blive et konkurrencedygtigt materiale, når der skal bygges i højden. Også her vil erfaringer fra udlandet blive inddraget.

- I Danmark er det langt fra normen at bruge træ, når vi bygger højt. Men det vil vi forsøge at ændre på, og her er debatten et vigtigt skridt på vejen. Med erfaringer fra det store udland tager vi muligheder og udfordringer under kærlig behandling, forklarer Peder Fynholm, sektionsleder på Teknologisk Institut.

Han er faglig leder af Innobygs netværksgruppe om fleretagers træhuse, som er et område, hvor vi i Danmark indtil videre har gjort os meget få erfaringer.

- Formålet med netværksgruppen er at udbrede anvendelsen af træ i den danske byggebranche, så træ bliver et naturligt valg blandt byggebranchens parter til fleretagers byggerier. Det er et tiltag, som skal implementeres ordentligt, og det tager tid. Jeg håber, at debatten på Building Green kan være med til at sætte skub i nogle tanker og på længere sigt nogle projekter. Træ skal være et alternativ til de eksisterende materialer – ikke en erstatning, understreger Peder Fynholm.

Building Green afvikles i Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus, den 18.-19. april 2018

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109