23948sdkhjf

KPC leverer nyt rekordregnskab

Herning-entreprenøren går atter frem på top- og bundlinje i et 2017-regnskab, hvor overskuddet er tæt på markant milepæl.

Sats på hotellerne.

Det kan lyde som et strategisk oplæg til brætspillet Matador, men det handler i stedet om en af de bærende årsager til fremgangen i 2017-regnskabet fra KPC Holding.

Herning-entreprenørens fremgang på både top- og bundlinje skyldes nemlig en tidlig satsning på hoteller i landets største byer.

- Vi var klar og med på bølgen, da der viste sig en efterspørgsel på store hotelbyggerier i landets største byer. Netop nu opfører vi fire store hoteller i Odense, Aarhus og København, siger adm. direktør Bo Knudsen.

Ikke konjunkturerne alene
KPC’s omsætning steg i 2017 med tre procent til 2.760 mio. kroner, mens bundlinjen voksede sig otte procent større til et plus på 248 mio. kroner.

Og selv om Bo Knudsen erkender, at KPC – i lighed med den øvrige byggebranche – er begunstiget af medvind i øjeblikket, mener han ikke, det er den enlig årsag til det positive regnskab.

- Kontinuiteten i KPC gør, at vi tør tro på, at resultaterne ikke udelukkende afspejler gode konjunkturer og markedsvilkår for byggeriet. Resultaterne reflekterer, at vi har en dygtig og stabil organisation, og at vi er i stand til at analysere udviklingen og se fremad, siger direktøren, som glæder sig over at præstere en overskudsgrad på 8,1 procent for andet regnskabsår i træk.

- I byggebranchen har det historisk vist sig at være svært at få omsætning og resultater til at følges ad. Det har vi evnet i KPC, og vi forventer også at gå frem i det kommende år, hvis vi kan undlade at lave fejl.

Skaber arbejdspladser
Også på medarbejdersiden er der fremgang hos KPC, som har øget staben med 15 personer.

Bo Knudsen anslår, at KPC - ud over sine egne 129 fuldtidsansatte - sikrer en årlig beskæftigelse i byggeriet til over 2.000 mennesker via samarbejdspartnere, leverandører og underleverandører. Ud af KPC’s 129 medarbejdere er 22 praktikanter og elever.

- Virksomhederne har selv har et stort ansvar, når det gælder om at sikre rekruttering af fremtidig arbejdskraft, så vi undgår flaskehalse, siger Bo Knudsen.

Derfor har KPC de seneste år udvidet antallet af praktikanter og elever fra 14 til 22. De fleste er ansat inden for områder som bygningsingeniører, it og konstruktion.

KPC Holding A/S
mio. kr. 2017 2016
Nettoomsætning 2.760 2.678
Resultat af primær drift 181 208
Resultat før skat 248 229
Årets resultat 203 184
Balancesum 2.083 1.468
Egenkapital 657 668
Antal ansatte 129 114
Regnskabsåret dækker perioden 1. januar - 31. december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125