23948sdkhjf

Byggeri’18: Nu skal byggebranchen gribe mulighederne

NCC-direktør Martin Manthorpe åbnede tirsdag morgen Byggeri’18 med en forudsigelse om, hvad der bliver den næste store revolution i byggebranchen.

Op mod 30.000 fagfolk ventes i løbet af de kommende dage at lægge vejen forbi Fredericia og Byggeri’18.

Messen åbnede officielt tirsdag morgen, hvor NCC-direktør Martin Manthorpe holdt åbningstale for de omkring 300 udstillere.

Ifølge Martin Manthorpe står byggeriet over for sin mest udfordrende periode nogensinde – midt i en historisk højkonjunktur. Derfor bør virksomhederne udnytte opturen til at gribe de muligheder, der venter lige om hjørnet.

- Hvis vi kigger lidt frem imod, hvad vi fejrer på denne messe om fem år, så vil jeg gerne komme med en forudsigelse. Der sker lige nu rigtig meget inden for digitalisering. Ser vi på Internet of Things, så vil alt hvad vi producerer – hvad enten det er håndværktøj, vinduer eller betonelementer – om ganske få år være koblet op på internettet. Tingene vil simpelthen kommunikere med hinanden via internettet, og der vil blive produceret data i en mængde, som vi aldrig tidligere har set, sagde Martin Manthorpe og underbyggede sin spådom:

- Mange af jer har måske en Iphone, hvor der i den seneste version er kommet en knap, der hedder ’Home’. Så kan man spørge sig selv om, hvorfor Apple er begyndt at lave en app, der hedder ’Home’? Det er jo nok, fordi de store tech-giganter forudser, at det næste slag skal stå – ikke i bilerne, i kameraerne eller mobilerne – men hjemme i boligen, pointerede han og opfordrede messens udstillere til at springe på toget for at fastholde det aktuelle momentum.

- Det er nu, vi skal bruge de digitale muligheder. Det er nu, vi skal investere i den næste teknologiske revolution i vores branche. Der er én ting, som jeg godt kan tænke mig, at I tager op, når I går rundt og besøger hinanden på jeres stande. Spørg hinanden, om jeres produkter er koblet op på nettet. Jeg vil tro, at det måske er under 10 procent. Men så vil jeg til gengæld tro, at når I går rundt derinde igen om fem år, så er det tal langt højere, lød det fra NCC-direktøren.

Byggeri’18 foregår i MesseC i Fredericia til og med fredag. Der er åbent fra 09.30 til 17.00 med fri entré for fagfolk mod registrering,

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Byggeri'18.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143