23948sdkhjf

Fire industrigiganter vil lægge pres på energiforlig

Sammen danner de en ny interesse-organisation.

Danmark høster ikke nok af de økonomiske gevinster, der er ved at udnytte energien bedre.

Netop derfor har Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool lanceret interesse-organisationen Synergi, der skal sikre danskerne det mest omkostningseffektive samspil mellem vedvarende energi og energieffektiviseringer.

- Al energi koster penge at producere - også den grønne. Hver gang vi øger energiforbruget, må vi som samfund investere store beløb i infrastruktur og systemer, der kan lagre, transportere og transformere energien. Derfor er det vigtigt, at vi i Danmark får nogle mål for, hvordan vi bruger energien mest effektivt, så danskerne ikke ender med at betale en unødigt stor regning for den grønne omstilling, siger Kim Fausing, koncernchef og CEO i Danfoss og medstifter af Synergi.

Fokus på energiaftale
Synergis fokus vil for den kommende tid være den nye energiaftale.

Her vil aktørerne arbejde for at regningen for den grønne omstilling ikke bliver for høj. Det skal blandt andet ske ved at fastsætte et mål for energieffektivisering, på samme måde som man allerede har fastsat et mål for udbygningen af vedvarende energi. 

Samtidig arbejder Synergi for en gennemgribende reform af energispareindsatsen, så den får langt større effekt end den ordning, der eksisterer i dag.

- Hvis vi skal sikre godt købmandsskab i omstillingen og høste de gevinster, der tegner sig både herhjemme og på globalt plan, så bør energieffektiviseringer tillægges en langt større vægt i den danske energipolitik. Derfor er der brug for en fælles stemme, der løfter dagsordenen og viser hvor potentialerne ligger, siger Kim Fausing.

Udvides senere
Interesseorganisationen Synergi stiftes af Grundfos, Rockwool, Velux og Danfoss, men medlemskredsen vil på sigt blive udvidet med andre danske virksomheder, med interesse i at fremme energieffektivitet.

Organisationen vil samarbejde med en bred vifte af organisationer og vidensinstitutioner, der arbejder for, at man som samfund realiserer potentialerne af mere effektiv brug af energien. 

En af de organisationer er Dansk Byggeri, der glæder sig til samarbejdet. 

- Initiativet er både væsentligt og rettidigt, ikke mindst fordi regeringen og Folketinget skal indgå en ny energiaftale, der skal skabe rammerne for Danmarks energipolitik frem mod 2030, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri og tilføjer:

- Dansk Byggeri er helt enig med Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool i de mål, Synergi vil arbejde for. Vi ser den nye organisation som en central aktør, der vil sikre en effektiv og klog overgang til vedvarende energi, sådan som det er målsætningen for den langsigtede indsats for Danmarks energipolitik

På sigt vil organisationen etablere eget sekretariat, men i første omgang varetager de fire virksomheder selv de organisatoriske opgave

Om Synergi

Synergis hovedformål er at sikre, at vi i Danmark bruger den energi, vi producerer, bedre og mere effektivt.  

Organisationen arbejder for tre overordnede mål:

  • At sikre en samfundsøkonomisk, omkostningseffektiv omstilling til et fremtidigt energisystem uafhængigt af fossile brændsler.
  • At værdiforøge den danske bolig- og bygningsmasse og samtidig bidrage til forbedringer af sundhed og livskvalitet i hele Danmark.
  • At skabe vækst og arbejdspladser og styrke dansk industris langsigtede produktivitet, så vi bevarer danske styrkepositioner i forhold til globale eksportmuligheder for energiteknologi.
    Kilde: Synergi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14