23948sdkhjf

Anker Hansen-team skal bygge ’fremtidens tekniske gymnasium’

8.000 kvadratmeter uddannelsesbyggeri skyder snart op i Lyngby.

Det bliver Anker Hansen & Co, Kant Arkitekter, Orbicon og Thing Brandt Landskab, der skal opføre helt nye rammer til studerende og undervisere på H.C. Ørsted Gymnasiet.

Teamet vinder totalentreprisen med et forslag, der henter sin inspiration i H.C. Ørsteds forskning og praksis.

- Den nye bygning bliver et eksperimentarium – en teknologisk og naturvidenskabelig legeplads for både undervisere og studerende. Vores ambition har været at skabe en bygning, som bliver en aktiv og integreret del af undervisningen. Den skal være et læringsrum, som inspirerer og vækker nysgerrighed, siger Karl-Martin Buch Frederiksen, der er partner i Kant Arkitekter.

Den elektromagnetiske spole
Projektet vil bryde med det traditionelle undervisningsbyggeri og den klasserumsbaserede frontalundervisning ved at fokusere på zoneopdeling og på mulighederne for at arbejde på tværs og temabaseret, så udviklingen i den pædagogiske praksis understøttes og integreres i selve arkitekturen.

Det arkitektoniske hovedgreb i det nye tekniske gymnasium udgøres af en stabling af afrundede, rumstore volumener, der er tænkt som en visuel reference til den elektromagnetiske spole. Spolerne rummer faglokaler, møderum og trapper.

Hjertet i bygningen er et trippelhøjt aularum; ”Ørstedet”, som skifter karakter dagen igennem, når dagslyset brydes i forskellige vinkler af rummets lameloverflade. Det er tænkt som et samlingsrum, hvor elever kan mødes til sociale arrangementer på kryds og tværs af årgange.

Byggeriet af det nye H.C. Ørsted Gymnasium forventes påbegyndt i begyndelsen af 2019.

Bygherre på projektet er Technical Education Copenhagen (TEC)

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11