23948sdkhjf

NCC tror på træbyggeri i Danmark - med tiden

Entreprenørvirksomheden har lavet flere træbyggerier i Sverige og Norge, men mener endnu ikke, det danske marked er modent til det

Hos Nordens største entreprenørvirksomhed, NCC, er man ikke i tvivl om, at træ er et spændende byggemateriale. Derfor ser virksomheden også et stort potentiale i at benytte træ i byggeriet i fremtiden - også når der skal bygges højt.

Strategidirektør Martin Manthorpe fortæller, at man hos NCC har etableret en nordisk gruppe, hvor det faglige omdrejningspunkt netop er, hvad sker der inden for træbyggeri i Norden og Europa.

Højhuse i træ til debat

På Building Green Aarhus deltager Martin Manthorpe i en paneldebat, der sætter fokus på, hvad der skal til for at bringe træ i spil som materiale, når der bygges højt i Danmark.

De øvrige deltagere i debatten er Nicolai Hommelhoff (partner, Domis), Stephen Willacy (stadsarkitekt, Aarhus Kommune), Ola Jonsson (associate partner, C.F. Møller Architects), Finn Larsen, (Senior Engineer, Fire and Safety, Rambøll) og Peder Fynholm (netværksgruppeleder, højhuse i træ og sektionsleder, Teknologisk Institut)

Moderator for debatten er Kasper Lynge (udviklingschef, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet).

Debatten finder sted torsdag den 19. april kl. 09.30 på central stage.

Dermed holder man et skarpt øje med udviklingen og drøfter også træbyggeri på politisk niveau og i de bygherrekredse, hvor interessen er til stede.

- Der er ikke nogen tvivl om, at højhuse i træ vil komme på et tidspunkt. Men generelt synes jeg ikke, vi bygger så højt i Danmark. Så jeg synes lige så godt, diskussion kan gå på, hvordan vi får træ ind i almindelige boliger, institutioner, kontorejendomme osv. Det behøver ikke absolut være højhuse, siger Martin Manthorpe.

Kompetencerne skal være på plads
NCC har allerede udført flere byggerier i træ i Norge og Sverige, hvor interessen er stigende. Derfor mener han, det er et spørgsmål om tid, før vi i Danmark begynder at bevæge os i samme retning.

- Der er ikke noget fra vores side, der gør, at vi ikke vil undersøge det nærmere. Men vi oplever bare ikke, at markedet er modent til det, siger han og tilføjer, det kan hænge sammen med kompetencerne - eller mangel på samme.

- Før vi går op i højderne, er der jo nogle kompetencer, der skal være på plads - både hos bygherrer, rådgivere og vores egne folk, siger han.

Følger eksisterende projekter tæt
Af samme årsag støtter NCC ifølge Martin Manthorpe op om vidensdeling og konferencer om emnet. Derudover sørger man for at gøre kunderne opmærksomme på materialets eksistens og dets muligheder.

- Hvis der er projekter på vej i Danmark - og det ved vi, der er - så er det et spørgsmål om, hvordan de kommer fra start. Derfor følger vi dem også med stor nysgerrighed, og vi håber og ønsker, det går rigtig godt. For det vil være spændende for både byggeriet og byudviklingen, at vi får en bredere spilleplade ift. byggematerialer, siger Martin Manthorpe.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green Aarhus 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125