23948sdkhjf

Rockwool opjusterer efter god start på året

Overskudsgraden nærmer sig en fordobling i tiden under topchef Jens Birgersson.

Rockwool opjusterer forventningerne til selskabets overskudsgrad fra mindst 11 til omkring 13 procent. Det skyldes en god start på året, skriver stenuldskoncernen i en fondsbørsmeddelelse, som offentliggøres mindre end tre uger før præsentationen af et nyt kvartalsregnskab.

- Salgsvæksten har været drevet af gode markedsforhold og øget efterspørgsel efter brandsikre isoleringsprodukter. På trods af en negativ valutakurspåvirkning giver den nuværende udvikling god grund til en opjustering af det forventede EBIT-resultat for hele året, skriver Rockwool, som især peger på gode markedsforhold i Tyskland, Polen, Frankrig og Storbritannien samt i Nordamerika.

Opjusteringen falder i tråd med den strategi, Rockwool har arbejdet efter, siden svenske Jens Birgersson tiltrådte som administrerende direktør i starten af 2015. Her afløste han Eelco van Heel som topchef med et opdrag om et løfte indtjeningen fra det daværende niveau på 6-8 procent.

Jens Birgersson lægger ikke skjul på, at Rockwool har valgt at hæve priserne til det, virksomheden selv anser for at være et mere fair niveau. Samtidig har koncernen selv effektiviseret forretningsgangene, så en større andel af omsætningen havner på bundlinjen.

- Rimelige prisstigninger sammen med en forbedret produktivitet forventes at kunne kompensere højere råvareomkostninger. Vi forventer dog at det forsatte pres på produktionskapaciteten i de kommende kvartaler vil påvirke vores indkøbs- og logistikomkostninger, skriver Rockwool i fondsbørsmeddelelsen, hvor forventningen til omsætningen fastholdes, selv om første kvartal gav en vækst i salget på hele 17 procent.

- Baseret på disse forudsætninger, fastholder vi, med øget sikkerhed, vores forventede stigning til salget for hele året på mellem 7 og 10 procent, og forventer, at EBIT marginen vil forbedres til omkring 13 procent fra den tidligere forventning på mindst 11 procent.

Det handler om at finde en passende balance mellem at virke falske og så at skuffe markedet, har topchef Jens Birgersson tidligere i år fortalt til Licitationen - Byggeriets Dagblad om de langsigtede prognoser i en virksomhed, der ikke holder ordrebøger mange år ind i fremtiden.

Opjusteringen, som kom sent mandag aften, fik aktien til at stige med cirka 15 procent til et niveau omkring 2.150 ved middagstid tirsdag.

Rockwool fejrede koncernens 80 års jubilæum sidste år ved at levere det største overskud i 10 år med et resultat før skat på 275 mio. Euro, mens omsætningen steg med otte procent til 2.374 mio. Euro. Rockwool investerede endvidere 130 mio. Euro i virksomheden sidste år. Et tal, der forventes at lande på 100 mio. Euro i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109