23948sdkhjf

C.W. Obel bygger højt i historiske omgivelser

118 nye boliger på hjørnegrund i Aalborgs centrum.

C.W. Obel Ejendomme igangsætter nu opførelsen af 118 familieboliger på hjørnet af Strandvejen og Badehusvej centralt i Aalborg.

Projektet er udviklet i samarbejde med Raundahl & Moesby, der er totalentreprenør, samt Erik Arkitekter, Cowi og Brix & Kamp.

Projektet indgår i omdannelsen af Aalborgs tidligere tobaksfabrikker, som har været familien Obels ejendom siden 1898.

Lokalplanen for området muliggør en fortætning på op til 28.000 kvadratmeter gennem forhøjelser af eksisterende bygninger samt det nybyggeri, som C.W. Obel Ejendomme nu opfører.

- Projektet igangsættes i forlængelse af vedtagelsen af en ny lokalplan for området. I et godt samarbejde med Aalborg Kommune er der skabt et godt grundlag for en transformation af området til blandt andet moderne familieboliger, udtaler Torben Black, adm. direktør i C.W. Obel Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Det nye byggeri får navnet AstaHus efter Asta Obel, som i 1956 oprettede Det Obelske Familiefond på grundlag af C.W. Obels tobaksfabrik på Badehusvej. Går alt efter planen, står de 118 lejligheder klar til indflytning i starten af 2020.

- Aalborg er inde i en meget spændende udvikling med fortsat befolkningstilvækst og stor efterspørgsel efter moderne og attraktive familieboliger. Med investeringen centralt i Aalborg få vi udvidet vores aktiviteter i Aalborg til at omfatte både erhvervs- og boligejendomme, siger Torben Black.

AstaHus bliver en sammenhængende bebyggelse med varierende bygningsskala i op til ti etager. Bygningen skal bidrage til skabelsen af et mangfoldigt og levende bykvarter med tæt tilknytning til midtbyen og fjorden.

- Området ved de tidligere tobaksfabrikker er et unikt område i Aalborg – ikke mindst i kulturhistorisk og arkitektonisk sammenhæng. Derfor lægges der vægt på, at alt nyt byggeri udformes og indpasses under nøje hensyntagen til eksisterende bygningsarkitektoniske værdier og -træk – også i det omgivende byområde, lyder det blandt andet i den lokalplanredegørelse, som Aalborg Kommune godkendte i juni sidste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125