23948sdkhjf

144 meter: Gammel fabrik kan blive Aarhus' højeste bygning

På hjørnet af Mindet og Sydhavnsgade, skråt overfor Dokk1 i Aarhus, ligger en gammel industribygning, som engang husede korn- og foderstofvirksomheden DLG.

Men går det som Byggeselskab Olav de Linde ønsker, vil den gamle bygning på Mindet 6 over de kommende år blive forvandlet til Aarhus’ højeste bygning.

Det fremgår af et debatoplæg, som Aarhus Kommune i sidste uge sendte i forhøring.

Sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller foreslår Olav De Linde at placere et højhus i den eksisterende bygnings konstruktion, således at størstedelen af den nuværende bygning bevares og genanvendes.

Inde i bygningens midte opføres et tårn med 36 etager og en højde på cirka 144 meter, hvor der skal være kontorer og lignende erhvervsformål. Forslagets samlede etageareal udgør 35.500 kvadratmeter.

Olav de Linde har gennem flere år arbejdet på at udvikle grunden, som selskabet overtog med indgangen til 2012. Til Århus Stiftstidende fortæller han, at planen er at etablere taghave med terrasser, væksthuse og træer på taget af den eksisterende bebyggelse.

I højhuset, som opføres til erhvervsformål, er hensigten at give offentlig adgang til øverste etage med café, restaurant og bar.

- Projektet er resultatet af en lang dialog med arkitekterne hos C. F. Møller om, hvordan vi bedst får forenet den gamle fabriksbygning med et højt, smalt tårn. Det er jo det sjove: At der op af den gamle industrielle bygning rejser sig et lyst tårn, siger Olav de Linde til avisen.

Mindet 6 har et grundareal på 7.086 kvadratmeter, mens den eksisterende bygning har et etageareal på 7.400 kvadratmeter. Dele af stueetagen er i dag udlejet til erhverv.

Forslaget er i forhøring frem til den 23. maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11