23948sdkhjf

MT Højgaard fyrer to direktører

MTH Group tager afsked med to koncerndirektører

To medlemmer af ledelsen i MT Højgaard-koncernen (MTH Group) er afskediget.

Det drejer sig om koncerndirektørerne Arne Becker og Jesper Nordby, der fratræder deres stillinger og udtræder af koncernledelsen per dags dato.

Det oplyser koncernen i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi er i en situation, hvor MT Højgaards konkurrencekraft skal styrkes yderligere, så vi vinder endnu flere ordrer og hæver indtjeningen med udgangspunkt i programmet ”Fokus 2018”. Ændringen i koncernledelsen sker med det formål at tilpasse ledelsen til denne situation og samtidig positionere os bedst muligt til at skabe de påkrævede resultater og udvikle MT Højgaard med den fornødne hastighed, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann i meddelelsen.

Koncernledelsen i MTH Group består fremover af adm. koncerndirektør Torben Biilmann, CFO Egil Mølsted Madsen, koncerndirektør Jørgen Nicolajsen og koncerndirektør Helle Bro Krogen.

Stort underskud i 1.kvartal
MTH Group, der blandt andet står bag  entreprenørvirksomhederne MT Højgaard, Enemærke & Petersen og teknikentreprenøren Lindpro, offentliggjorde i sidste uge et skuffende kvartalsregnskab.

I forhold til samme periode sidste år faldt omsætningen med 10 procent til 1,5 mia. kroner. Aktivitetsnedgangen var dog ventet, mens det primære driftsresultat faldt til et utilfredsstillende underskud på 56 mio. kroner mod et underskud på 22 mio. kroner i 1. kvartal 2017.

Faldet skyldes ifølge koncernen faldende omsætning, lav kapacitetsudnyttelse og nedskrivning på et enkelt projekt, hvor et muligt erstatningskrav mod partnere endnu ikke kan indregnes.

- Indtjeningen i MT Højgaard er p.t. utilfredsstillende, og derfor er der brug for, at vi forbedrer MT Højgaards konkurrencekraft yderligere. Initiativerne for at styrke MT Højgaard er samlet i programmet Fokus 2018 med overskrifterne Bedre konkurrencekraft, Større ordreindgang og Stabil drift, sagde Torben Biilmann i forbindlsen med offentliggørelsen af regnskabet. 

Det omtalte program ventes at sænke de samlede omkostninger i MT Højgaard med cirka 100 mio. kr., og besparelserne vil få fuld effekt fra 2019.

Skyder ekstra kaptal ind
Som konsekvens af de større betalinger det seneste halve år relateret til gamle afsluttede offshoreprojekte har MTH Groups ejerkreds besluttet at styrke likviditets- og kapitalgrundlaget med et lån på 150 mio. kroner, som er etableret den 9. maj 2018. 

Dette er ifølge kvartalsregnskabet sket for at sikre, at MTH Groups udviklingsmuligheder ikke begrænses af effekten af gamle afsluttede offshore projekter og som understøttelse af Fokus 2018-programmet.

Entreprenørkoncernen fastholder forventningerne til 2018 om en omsætning på omkring 6,8 mia. kroner og driftsresultat på mellem 140 og 180 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11