23948sdkhjf

Niras og Arkitema får stor Oslo-opgave

Dansk team skal designe skitseprojekt til nyt protoncenter og satse stærkt på at lande totalentreprisen.

Om få måneder afsluttes byggeriet af Danmarks første partikelterapicenter på Det Nye Universitetshospital, DNU, i Skejby ved Aarhus.

Her er Niras med som underrådgivere, og virksomhedens sygehusspecialister får nu god brug for de erfaringer, som de har tilegnet sig i Aarhus.

Sammen med Arkitema er Niras nemlig valgt til at stå for skitseprojektet til et tilsvarende partikelterapicenter – eller protoncenter – på Radiumhospitalet i Oslo.

- Niras har tidligere været prækvalificeret til en række andre hospitals-mini-udbud under en rammeaftale, vi deler med Arkitema Architects og Sweco i Norge. Nu lykkedes det at komme ind med vores specialistviden på protonterapi-området, siger projektchef Lars Nordenhof i en pressemeddelelse.

Niras står for specialistrådgivningen om protondelen, mens Sweco står for tilslutningsforhold og jordbundsundersøgelser, som kræver lokalkendskab i Norge.

Til de mere specielle udfordringer med strålebeskyttelse har Niras allieret sig med DNU’s hospitalsfysiker, Lars Præstegaard, der har designet og sikret myndighedsgodkendelse af den udførte strålingsbeskyttelse med beton, der er udført på DCPT.

Skitseprojektet er en delleverance på 10.000 m2 af den samlede udbygning på 46.000 m2 og skal afleveres ved udgangen af august 2018, hvorefter byggeriet forventes udbudt i totalentreprise.

- Den entreprise vil vi også rigtig gerne vinde. Derfor arbejder vi lige nu med at finde den bedste samarbejdspartner til den opgave, siger Lars Nordenhof.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113