23948sdkhjf

Store byggeplaner på Frederiksberg: Vil være iværksætternes hovedstad

Med Just Eat-grundlægger Jesper Buch, entreprenørvirksomheden Kaj Ove Madsen København og kredsen bag SoHo i Københavns Kødby som drivkræfterne er et nyt hus til iværksættere på vej til Frederiksberg.

Start-up City er tegnet af Schmidt, Hammer, Lassen Architects med Rambøll som ingeniør og skal efter planen opføres på den gamle postgrund på Finsensvej.

Mandag i denne uge besluttede Kommunalbestyrelsen at sende forslaget til en ny lokalplan i høring, og det er en meget begejstret borgmester, der bakker op om byggeplanerne:

- Med Start-up City får Frederiksberg det formentlig mest ambitiøse privatfinansierede iværksætterprojekt, der nogensinde er set herhjemme. Start-up City kommer til at lægge sig fint op ad det stærke vidensmiljø om iværksætteri, som vi har på CBS og de mange planer CBS har for at udvikle det. Samtidigt kommer Start-up City til at forny hele området omkring den gamle posthusgrund. Nu skal vi have en god debat om lokalplansforslaget og byggeriets udformning, inden vi beslutter at gå videre med projektet, siger borgmester Jørgen Glenthøj (C). 

Bygning, byrum og bro
Forslaget er sammensat af tre delelementer – en karré i seks etager, en mellembygning i fire etager og et tårn i 13 etager.

Visuelt åbne facader giver omverdenen mulighed for indblik i dagligdagen i Start-up City og medvirker til at fremme interaktionen med det omgivende samfund.

Stueetagen indrettes til inviterende funktioner og showcases for de start-ups, som bor i huset. Desuden er der mulighed for madmarked, mindre butikker og midlertidige arbejdspladser.

I tårnet mod metrobanen vil der øverst oppe være krav om adgang for offentlighedenved for eksempel at etablere en restaurant.

Som en del af projektet etableres en åben plads samt en bro for fodgængere og cyklister henover metroen.

Et boost til start-up scenen
Huset på Finsensvej 12 skal efter planen have plads til 550 iværksættere, som skal ansøge om at få lov til at drive forretning fra adressen.

- Vi skal op i et højere gear, hvis vi skal løfte start-up miljøet herhjemme. For der mangler hverken kapital, ideer eller vilje. At starte en virksomhed er krævende og kræver et enormt fokus. Nu kommer vi med rammerne for de allermest ambitiøse iværksættere, hvor de kan arbejde, netværke, inspirere og bo i et og samme hus. Det vil give et boost – til den enkelte iværksætter såvel som til hele start-up-scenen herhjemme, siger Jesper Buch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094