23948sdkhjf

Udnyt dit tag i kampen mod ekstremt regnvejr

BlueProof-tag fra Protan er smart, samfundsnyttigt- og miljørigtigt.

En bedre udnyttelse af tagets funktioner handler om at skabe værdier på flere plan – ikke bare økonomisk, men også for samfundet og for dem som enten bor eller arbejder i bygningerne eller færdes i omgivelserne.

Protan har udviklet sin BlueProof-løsning til netop at udnytte taget smart, samfundsnyttigt – og miljørigtigt.

Protan BlueProof er et Sintef-godkjent system der gør det muligt at dræne overfladevand gradvis og kontrolleret ned i afløbssystemet, således at overfladevandsbelastningen, som fører til oversvømmelser og vandskader, reduceres.

Ekstremt vejr rammer nådesløst og koster samfundet store beløb. Det er de kraftige, pludselige byger som vokser hurtigst, og det er dem, der forårsager de største skader. Bygningerne må tåle voldsomme regnbyger og skybrud af kort varighed. Dette skaber et stort problem med regnvand og oversvømmelser. Vores afløbssystem er ikke dimensioneret for de nye ekstreme vejrforhold.

Problemet er størst i byerne, som bliver stadig tættere udbygget og får mere fast belægning. Ved at udvide tagets funktion, udnytter Protan BlueProof eksisterende arealer til håndtering af overfladevandet. Således behøver man Ikke investere i andre pladskrævende løsninger. Dette gør Protan BlueProof til den mest økonomiske løsning på markedet.

Grandahl Bils bygning i Sarpsborg er det første officielle byggeprojekt i Norge, hvor man har anlagt et forsinkelsesbassin på taget frem for i jorden. Udgangspunktet for valg af denne løsning var nye kommunale krav til vandafledningsmængder, for at undgå overbelastning af afløbsnettet. Forsinkelsesbassinet på taget overflødiggjorde opgravning af ca. 100 m3 jord, som ligeledes skulle have været fjernet. Det 2500 m2 store tag kan opbevare op til 70 tons vand under ekstremt nedbør.

BlueProof-systemet kan med held kombineres med rekreationsområder, miljøvenlige grønne zoner og energiproduktion.

Læs mere om BlueProof-tag fra Protan:
http://www.protan.dk/blueproof

Hent Protan BlueProof brochure (PDF):
http://www.protan.dk/globalassets/protan-dk/protan_blueproof_a4_brosjyre_nett.pdf

Se Protan BlueProof video:

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157