23948sdkhjf

Bedre Aarsleff-halvår - men fundering skuffer

Aarsleff-koncernens omsætning blev 5.532 mio. i første halvår af regnskabsåret 2017/18 eller 3,7 procent højere end sidste regnskabsår, heraf 1,6 procent organisk vækst.

Omsætningen i Danmark er uændret, mens omsætningen i udlandet steg med 13,7 procent.

Omsætningsvæksten kan primært henføres til Rørtekniksegmentet, hvor opkøbet af norske Olimb har bidraget til en vækst på 21,6 procent. I Funderingssegmentet er omsætningen steget med 1 procent, og i andet kvartal har der været en omsætningsvækst på 14,3 procent som følge af et højt aktivitetsniveau i Polen og vækst i de danske aktiviteter. Omsætningen i Anlæg & Byggeri-segmentet er steget med 0,8 procent.

Resultat af primær drift (EBIT) er et overskud på 178 mio. i halvåret sidste regnskabsår. I sidste regnskabsår indeholdt EBIT-resultatet en gevinst på 22,5 mio. fra salget af grunde.

Anlæg & Byggeri-segmentet bidrager med et resultat lidt højere end forventet. Rørtekniksegmentets resultat er som forventet.

Funderingssegmentet bidrager med et resultat, som er lavere end forventet. Resultatforventningerne til første halvår var lave ved regnskabsårets begyndelse grundet en lav ordrebeholdning.

Tyskland har et af hovedmarkederne historisk været at levere jernbetonpæle til onshore vindmøllefundamenter, men i øjeblikket bliver kun meget få onshore vindmølleprojekter sat i gang. Det har haft en negativ indvirkning på indtjeningen i dette regnskabsår, og resultatet i det tyske selskab er utilfredsstillende.

Antallet af medarbejdere er steget i halvåret til 6.280 i første halvår 2016/17 fra 6.096 i første halvår året før.

Forventningerne til året som helhed er uændret. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203