23948sdkhjf

Udbud: Nyborg Slot søger en byggeleder

Byggeledelsen til ny udstillingsbygning og forhøjelse af vagttårn er i udbud.

Slotsprojektet på Nyborg Slot går snart ind i sin afgørende fase.

Selve byggeriet af udstillingsfløjen og forhøjelsen af vagttårnet forventes at starte op i slutningen af 2018. Men da der er tale om et meget kompliceret projekt, har Slots- og Kulturstyrelsen valgt at udbyde byggeledelsen allerede nu. Og på grund af størrelsen af denne rådgivningsydelse udbydes byggeledelsen i EU-udbud.

- Nybyggeriet på Nyborg Slot er en stor opgave, vi ikke har set magen til de sidste 50 år. Det er en yderst kompliceret opgave at bygge på et fredet fortidsminde og i direkte fysisk tilknytning til fredede bygninger, og vi går derfor efter at få fat på landets absolut bedste folk til denne opgave, siger projektchef Mads Falbe-Hansen fra Slots og Kulturstyrelsen.

Skal formidle Nyborgs unikke kulturarv
Nyborg Slot var fra 1200-tallet til 1500-tallet det betydningsfulde centrum for kongemagten, og slottet var på den tid et komplet fire-fløjet anlæg med et højt vagttårn, som gjorde det muligt at bevogtefragt- og skibstrafikken i Storebælt.

I midten af 1600-tallet mistede Nyborg Slot sin betydning, og i de følgende århundreder blev hovedparten af slottet nedrevet.

Nu går Nyborg Slot en ny storhedstid i møde. Med 351 mio. kr. i ryggen har Slots- og Kulturstyrelsen iværksat et storstilet restaurerings- og udvidelsesprojekt, og slottet skal i fremtiden formidle Nyborgs unikke kulturarv som Danmarks middelalderlige hovedstad.

- Vi har allerede nu et meget kompetent hold håndværkere i gang med restaureringen af den eksisterende kongefløj. Nu udbyder vi den byggeledelse, som skal styre byggeriet af den nye udstillingsfløj, forhøjelsen af vagttårnet og renoveringen af Nyborg bys centrale torv, siger Mads Falbe-Hansen.

Læs mere om udbuddet af byggeledelsen under Udbud

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109