23948sdkhjf

PFA’s milliardinvestering skudt i gang i Odense

Det første af fire nye kollegier bygges nu og giver tag over hovedet til 300 studerende.

Om mindre end to år kan godt 300 studerende flytte ind på PFA-kollegiet i Odense.

Første spadestik blev taget fredag af blandt andre borgmester Peter Rahbæk Juel, og byggeriet er det første af i alt fire PFA-kollegier, som opføres i anledning af pensionsselskabets 100 års jubilæum sidste år.

- Odense har på få år fået 10.000 flere studerende, som er med til at skabe liv og dynamik i byen og medvirker til Odenses udvikling. Med PFA’s kollegie bliver der skabt endnu bedre rammer for de studerende, siger borgmesteren.

Kollegiet på 12.659 kvm er tegnet af Arkitema Architects og opføres af Casa på en grund i Toldbodgade – lige midt i City Campus-området ved havnen i Odense.

Byggeriet i 3-4 etager formes som et kvadratisk ottetal med 20 kvm store boliger i grupper á 10-12 værelser, der deler køkken og opholdsrum. Der tænkes i bæredygtige baner med delvis grønne facader, regnvandsopsamling og genanvendelige, robuste materialer. PFA går desuden efter en DGNB-certificering.

- PFA vil gerne være med til at understøtte, at vi i Danmark udvikler os som videnssamfund, og at studerende kan få en solid base med trygge rammer og ro til fordybelse. Her kommer de til at bo i et moderne bæredygtigt byggeri med fokus på fællesskab og læring, som vi ønsker skal blive et nyt samlingspunkt for studerende i Odense, siger Allan Polack, der er Group CEO i PFA.

Byggeriet, der forventes færdigbygget i starten af 2020, får 298 værelser og et samlet areal på 12.659 kvm. Der etableres fællesfaciliteter som lærings- og studierum, fælles vaskeri, fitnessrum, musikrum og værksted. Hertil kommer 2.400 kvm gårdrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142