23948sdkhjf

Ingeniører får en ny legeplads

Rørbæk & Møller og EKJ bliver totalrådgivere på en udvidelse af DTU Skylab

DTU investerer 99 mio. kr. i en 3.000 kvadratmeter stor udvidelse af sit DTU Skylab i Lyngby, og det bliver Rørbæk & Møller Arkitekter, der skal designe den nye bygning sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører.

Teamet vinder opgaven med en rå og industriel bygning bestående af bokse, der stables ovenpå hinanden.

- Når man befinder sig inde i bygningen, vil man kunne se ind i de forskellige stablede bokse som rummer alt fra laboratorier, store og små projektrum, værksteder, 3D-printer labs, fortæller arkitekt Anders Wesley Hansen, partner hos Rørbæk & Møller Arkitekter.

Med udvidelsen får DTU’s tech- og innovationshub langt flere kvadratmeter at boltre sig på end i dag – og faciliteter til at understøtte blandt andet projektmodning og udnyttelse af vækstdrivende teknologier.

Hovedelementerne er et såkaldt ’developer floor’ til projektmodning og prototyper med tilhørende laboratorier, 3D printlab og værksteder. Hertil kommer en arena, der bliver en hybrid mellem auditorium og event-område, samt forskellige typer af kontor- og arbejdsområder, mødesteder og en café.

Tilsammen vil de omkring 5.000 kvadratmeter skabe endnu flere muligheder for teknologibaseret innovation i et miljø, der siden åbningen i 2014 har udviklet sig markant. Således blev der i 2017 bygget over 300 prototyper i DTU Skylabs værksteder.

- Nu bygger vi videre på den succes og skaber et større DTU Skylab, hvor udviklingen af forskellige teknologier konvergerer og nye måder at mødes på kommer til at skabe nye produkter og services, siger Marianne Thellersen, der er koncerndirektør for Innovation og Entrepreneurskab på DTU.

Projektet er muliggjort gennem en donation på 80 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond. De sidste 19 mio. kr. kommer fra DTU selv.

- Det er et stærkt projekt, som vi i Fonden glæder os til at se det færdige resultat af. Arkitektonisk rammer den nye bygning DTU Skylabs nerve med en råhed, transparens og fleksibilitet, der bygger sig fint sammen med de eksisterende faciliteter, udtaler Henrik Tvarnø, direktør A.P. Møller Fonden.

Byggeriet går efter planen i gang til næste år, og det udvidede DTU Skylab skal stå færdigt i 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113