23948sdkhjf

Axel Towers opnår DGNB-certificering

- Signalværdien af dette kan ikke overvurderes, siger direktør Mette Qvist fra Green Building Council

På Axeltorv i hjertet af København har Axel Towers mandag modtaget en DGNB sølvcertificering.

Dermed høster aktørerne bag de fem cylinderformede tårne anerkendelse for et målrettet arbejde med bæredygtighed.

- Som mange andre investorer øger vi også vores fokus på ESG (Environment, Social og Governance, red.) i disse år, og det at opføre et nybyggeri som Axel Towers kræver, at vi tænker bæredygtighed ind i processen og begrænser miljøbelastningen. Certificeringen af Axel Towers er samtidig et fysisk bevis på et aktivt ejerskab, som ikke bare kommer ejerkredsen til gode, men som også er en gevinst for vores lejere og samfundet generelt. Fokus er på en bæredygtig fremtid, siger underdirektør Christian Hartmann fra ATP Ejendomme, der ejer bygningen sammen med Industriens Pension og PFA Ejendomme.

Axel Towers

Axel Towers er opført på den grund i centrum af København, der tidligere husede Scalabygningen.

Det over 40.000 kvadsratmeter store byggeri består af fem forbundne, cylindriske tårne rejst sig i højder fra 28 til 61 meter, beklædt med kobberplader.

Den gyldne og iøjnefaldende facade udgøres af cirka 1.600 præfabrikerede elementer. Der er ikke brugt et eneste standardelement.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har tegnet bygningen med Alectia som rådgivende ingeniør. Züblin har udført byggeriet i totalentreprise.

I forbindelse med certificeringen er ejendommen vurderet i henhold miljømæssig-, økonomisk-, social-, teknisk- og procesmæssig kvalitet.

Den samlede score inden for de fem områder afgør certificeringens kulør, som, foruden sølv, er guld og platin.

Det var direktør Mette Qvist fra den danske DGNB-organisation, Green Building Council Denmark, der havde æren af at overrække en plakette som synligt bevis på certificeringen.

- Arbejdet med bæredygtighed på denne ejendom fortjener den største anerkendelse, og signalværdien af dette kan ikke overvurderes. Vi ser flere og flere investorer, der begrunder certificeringen af deres ejendomsinvesteringer med, at de skal fremtidssikres. Derfor er jeg også overbevist om, at certificeringen af Axel Towers vil bidrage til en stor efterspørgsel blandt fremtidens lejere. Her er der virkelig tale om en ejendom med både lokation, arkitektur og bæredygtighedsprofil i international klasse, siger Mette Qvist.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtigt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16