23948sdkhjf

Danmarks største træspærfabrik satser bæredygtigt

Palsgaard Spær har netop opnået PEFC-certificering

- Vi har altid indkøbt vores træ i Danmark og Norden. Så indkøb af PEFC-certificeret træ er ikke nyt for os, men vi ønsker også at vores kunder skal have glæde af vores bæredygtige valg og selv få muligheden for at gå den vej. Derfor kan vi nu sælge PEFC-certificerede produkter til vores kunder, hvor træet kan spores helt tilbage til den skov, det i sin tid blev fældet i, fortæller divisionsdirektør Tobias Smith fra Palsgaard Spær.

At Danmarks største spærproducent nu sætter PEFC’s logo på sine produkter handler om andet og mere end interne procedurer for indkøb.

Ifølge Tobias Smith er det naturligt, at den største producent af spær i Danmark er med til at vise vejen mod en grønnere fremtid:

- Det er for os et aktivt valg om at støtte op om arbejdet med at sikre en bæredygtig drift af verdens skove. At tage et ansvar både som medarbejder og leder, siger han.

Hos PEFC Danmark håber sekretariatsleder Morten Thorøe, at certificeringen kan skubbe yderligere til udviklingen i en byggebranche, hvor det fortsat halter med efterspørgslen på bæredygtige løsninger.

- Spær er et bærende element i et byggeri, men er også næsten altid usynligt i det færdige byggeri. Det har dog en enorm betydning, at spær bygges i træ. Spær i træ er lageret med CO2 til gavn for klimaet. Træet i spærkonstruktioner står for en betydelig del af det træ, som bruges i et byggeri. Jeg er stolt over at byde Palsgaard Spær velkommen til PEFC Danmark, som den første danske PEFC-certificerede leverandør af bæredygtigt spær, siger Morten Thorøe.

Certificeringen dikterer, at minimum 70 procent af virksomhedens træ skal kunne spores tilbage til PEFC-certificerede skove, men i realiteten består Palsgaard Spærs råvarelager af omkring 95 procent PEFC-certificeret træ. Så grundlaget for certificering er så rigeligt opfyldt.

Hele Palsgaard Spærs produktprogram; spær, posi joist, vægrammer og tagmoduler, vil blive PEFC-certificeret.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtigt byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08