23948sdkhjf

Fem arkitekter i kamp om nyt rådhus

De skal give deres bud på Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup
22 arkitektteams har ansøgt om at være med i konkurrencen om at tegne Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup, og der er nu nu valgt fem teams, som skal give deres skarpeste og mest kreative bud på projektet.

Det oplyser Høje-Taasstrup Kommune.

De fem deltagere i projektkonkurrencen er Cowi, Henning Larsen Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects, Aart Architects og Cobe.

Ifølge oplægget skal Fremtidens Rådhus i Høje-Taastrup være borgernes hus, en moderne arbejdsplads og et attraktivt mødested for samarbejdspartnere. Arkitekterne skal tage højde for, at rådhuset skal være en topmoderne arbejdsplads for kommunens medarbejdere med alt hvad det indebærer af fleksible og aktivitetsbaserede arbejdspladser, mulighed for samarbejde og videndeling på tværs af organisationen.

Projektet bliver et af de første byggerier i den nye bydel Høje Taastrup C og skal dermed kickstarte den ambitiøse byudvikling i området mellem Høje Taastrup Station og City2.

Rådhuset får en helt central placering i den nye bydel. Derfor er der lagt vægt på, at det skal være et åbent og tilgængeligt hus, der kan være med til at skabe liv og aktivitet i Høje Taastrup C – for eksempel skal rådhuset efter arbejdstid kunne bruges af kommunens borgere og samarbejdspartnere. Der er også lagt vægt på, at rådhuset bliver en arkitektonisk interessant og markant bygning.

Arkitektkonkurrencen holdes fra juli til november 2018. En dommerkomité bestående af byrådsmedlemmer, administration og fagdommere vil bedømme forslagene. Når vinderen er udvalgt, sendes projektet i udbud, så der kan blive valgt en entreprenør.

Første spadestik bliver efter planen taget primo 2020, og der er forventet indflytning ultimo 2021.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125