23948sdkhjf

Danhaus-team vinder aftale til 330 millioner

Boligselskab vil opføre mindst 250 nye rækkehuse af træ over de kommende fire år.

Boligselskabet Sjælland har på nuværende tidspunkt 300 boliger på vej i træ, men nu kan de føje endnu en ordre til på minimum 250 rækkehuse over fire år.

Boligselskabet oplever en stor efterspørgsel på rækkehuse, og derfor er der netop indgået en fireårig-årig aftale med et team bestående af de to kendte tegnestuer Mangor og Nagel og WE architecture og den dygtige træelementproducent Danhaus i Esbjerg.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- Aftalen betyder, at vi kan gå i gang med nye boliger til en fast pris, der ikke bliver trukket op af travlheden i byggeriet. Aftalen betyder derfor, at det bliver lettere for kommunerne at sige ja til flere almene boliger. Nu kan boligselskabet nemlig på få måneder gå fra idé til handling, når en kommune ønsker flere boliger, siger Peter Bro, der er byggechef i Boligselskabet Sjælland.

Husene er opbygget af elementer, der er lavet omkring et træskelet hos Esbjergvirksomheden Danhaus. Herefter tager det kun to til tre dage at samle elementerne til færdige huse, og det betyder, at mange af de fejl, som vejr og vind giver i byggeprocessen, forsvinder, forklarer han.

Entreprisesummen lyder på 330 millioner kroner, og samlet skal der investeres i omegnen af en halv milliard.

De første 44 rækkehuse forventes at stå klar i Roskilde ved udgangen af december 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125