23948sdkhjf

Brobyggeri betyder udvidelse af havn

Konsortium bag byggeriet af Storstrømsbroen vil råde over den nye havn, indtil byggeriet er færdigt, hvorefter Vordingborg Havn overtager

I forbindelsen med anlægningen af den nye Storstrømsbro skal Vordingborg Havn udvides. 

Det sker, fordi konsortiet bag byggeriet SBJV (Storstrøm Bridge Joint Venture) har valgt at producere broens elementer på Masnedø, som ligger ud for Vordingborg Havn.

Dermed er der brug for en anlægshavn, hvorfra elementer kan skibes ud til byggeriet.

- Aftalen mellem SBJV og Vordingborg Havn har stor betydning for Vordingborg Havns strategiske udviklingsmuligheder og vækstpotentiale, så det er rigtigt positivt, at det er Masnedø, der skal lægge grund til elementfabrikken. Det vil betyde endnu flere muligheder for opgaver og arbejdspladser for vores lokale virksomheder, siger direktør for Vordingborg Havn, Jan Michelsen, i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem havnen og SBJV indebærer, at konsortiet råder over det nyopførte anlæg, mens byggeriet står på, men at Vordingborg Havn overtager kajområdet, når broen står færdig i 2023. 

Havnen skal desuden uddybes til 6,5 meters dybde, ligesom den nuværende stenmole skal forlænges for at sikre læ til skibe, der anløber den nye havn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081