23948sdkhjf

Medarbejderboom i modne byggevirksomheder

Bygge- og anlægsvirksomheder står for knap 20 procent af den samlede fremgang i beskæftigelsen

En analyse fra Danmarks Statistik viser udviklingen i virksomheder, der har eksisteret siden 2009. Blandt disse virksomheder har bygge- og anlægsvirksomhederne bidraget med næsten 20 procent af den samlede beskæftigelsesfremgang målt ved antallet af fuldtidsansatte.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Knap 113.000 af de aktive virksomheder i Danmark eksisterede også i 2009. Generelt er der over tid stor dynamik og udskiftning blandt virksomhederne i Danmark, men de modne virksomheder repræsenterer en relativt større andel af beskæftigelsen, end de nyere virksomheder.

Bygge og anlæg står for markant andel
De knap 113.000 virksomheder i Danmark, der er mindst syv år gamle, stod samlet set for en vækst i antallet af ansatte på 50.970 fuldtidspersoner i perioden 2009-2016. En stor del af fremgangen ligger inden for servicebrancherne, mens industrivirksomhederne samlet set har tabt arbejdspladser.

Beskæftigelsesfremgangen har dog også været tydelig i andre brancher, hvor de "modne" virksomheder i særligt bygge- og anlægsbranchen og handelsbranchen ligeledes har haft en stor vækst i antallet af fuldtidsansatte i perioden 2009-2016.

- Bygge- og anlægsvirksomhederne, der indgår i analysen fra Danmarks Statistik, havde i perioden 2009-2016 en beskæftigelsesfremgang på 9.849 fuldtidsansatte svarende til næsten 20 procent af den samlede fremgang i antallet af fuldtidsansatte blandt de virksomheder, som også eksisterede i 2009, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard, Dansk Byggeri.

- Bygge – og anlægsvirksomhederne har dermed stået for en noget større andel af beskæftigelsesfremgangen blandt de etablerede virksomheder i Danmark, end branchens generelle beskæftigelsesandel ellers umiddelbart måtte indikere.

Stor beskæftigelsesfremgang i bygge- og anlægsbranchen generelt
Bygge- og anlægsbranchens store beskæftigelsesfremgang siden 2013 er dog ikke kun forbeholdt de modne virksomheder, da også de mange nyere virksomheder i branchen har medvirket til beskæftigelsesfremgangen.

- Beskæftigelsen for lønmodtagerne er steget med mere end 24.000 fuldtidspersoner i bygge- og anlægsbranchen siden 2013. Det svarer til 18 procent af den samlede vækst i lønmodtagerbeskæftigelsen i perioden, siger Jacob Hangaard.

- Ser man på Danmarks Statistiks opgørelse af byggebeskæftigelsen for bygge- og anlægsbranchen, som opgøres inklusive selvstændige, ligger den sæsonkorrigerede beskæftigelse i branchen godt og vel 28.000 personer højere end for fem år siden. Derfor er der også helt overordnet tale om en stor og ikke mindst meget positiv beskæftigelsesfremgang i branchen, selvom der fortsat er lang vej op til det niveau, man så før krisen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078