23948sdkhjf

PLH Arkitekter skal tegne nyt DLG-hovedkvarter

Danmarks største grovvareselskab DLG omorganiserer sig og flytter hovedsædet fra Alexborg i København til Fredericia.

Her har PLH Arkitekter tegnet et nyt domicil til 300 medarbejdere. Huset på 7.500 kvadratmeter ligger på en naturskøn grund med udsigt til Lillebælt. 

- Vi har tegnet et hovedkontor, der understøtter DLG’s identitet som en troværdig, ambitiøs og imødekommende landbrugsvirksomhed i balance med naturen. Det er en rigtig spændende kunde med en lang historie bag sig, og vi synes, at projektet underbygger og forstærker DLG’s værdier og allerbedste kvaliteter, siger direktør og partner hos PLH Arkitekter, Søren Mølbak. 

- PLH Arkitekter er kommet med et spændende projekt, der er inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt, så vi ser virkelig frem til, at vores nye, flotte regional- og hovedkontor står klar i 2020, siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen. 

I pagt med naturen
Allerede fra Lillebæltsbroen vil trafikanter mod Fredericia se byggeriet, der deler sig i tre fløje. De tre teglstens-længer strækker sig ud i landskabet og bryder det store bygningsvolumen ned.

Ved ankomsten ved hovedindgangen mødes besøgende af et stort, åbent glasparti. Facaderne har et enkelt, moderne udtryk med lyse materialer og rolige horisontale linjer dannet af brystninger og lange vinduesbånd, der samler formen i en helhed.

Byggeriet er naturligt integreret i det omkringliggende landskab ved Lillebælt med marker, skov, store grønne arealer, træer og svungne stier og veje. Bygningen følger terrænfaldet og er placeret højt på grunden for bedst muligt udsyn. 

Ved bygningens østlige side er planen at anlægge en rekreativ oplevelsessti, der går ned til Lillebælt. Stisystemet udføres i grus og slynger sig rundt i landskabet og tilbage til udgangspunktet.

Dagslys og udsigt til alle
De smalle bygningskroppe sikrer dagslys og udsigt for alle arbejdspladser. Fra stueetagen er der flere steder udgang til udendørsarealer og terrasser placeret i relation til mødecenter og kantine.

Centralt i huset skaber et atrium sammenhæng mellem alle etager – fra stueetagen til kvist.  

Byggeriet går i gang i efteråret 2018, og DLG regner med at flytte ind i huset i løbet af 2020. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109