23948sdkhjf

Nyt unikt boligområde på vej i Vordingborg

Sidste efterår vurderede rådgivere, at det daværende lokalplansforslag ville gøre det svært at få investorer til at interessere sig for området.

Derfor har Kommunalbestyrelsen nu sadlet om, og besluttet selv at igangsætte byggemodning af området i foråret 2019 og at udbyde hovedparten af området til salg ved et offentligt udbud i efteråret 2018, skriver Vordingborg kommune i en pressemeddelelse.

Bedste placering
- Vi kunne ikke risikere, at udviklingen af Antonihøjen faldt på gulvet. Det er et af vores bedst placerede boligområder til nybyggeri og et vigtigt satsningsområde for at tiltrække nye borgere til kommunen. Vi har allerede postet mange penge og ressourcer i erhvervelse og udvikling af Antonihøjen. Derfor valgte vi at lytte til anbefalingerne fra rådgiver og administration om både at indgå en dialog om behov for tilpasninger af lokalplansforslaget og at afholde udgifter til den overordnede byggemodning, siger formand for Udvalget for Plan og Teknik i Vordingborg kommune, Michael Larsen.

På den baggrund har administrationen indledt dialog med potentielle investorer og udarbejdet et revideret lokalplansforslag, som har været i høring, og forventes endeligt vedtaget i september 2018. Herefter udbydes hovedparten af grundene til salg i to etaper.

Stor investering for presset kommune
Borgmester Mikael Smed er klar til at stå på mål for den store investering.

- Det er en meget stor investering for en økonomisk presset kommune, men det er en investering i Præstøs fremtid og på lang sigt i hele kommunens fremtid. Vi forventer at få investeringen tifold igen, dels i forbindelse med salg af grunde og på den lange bane i form af øgede skatteindtægter fra nytilflyttede borgere. At der også er nuværende borgere i Præstø og i kommunen generelt, der ønsker at flytte til Antonihøjen vides fra markedsføringsindsatsen under ”Fransk Forår”, men de vil jo så til gengæld frigøre en bolig til andre borgere, siger Mikael Smed.

For at understøtte den tendens har kommunen igangsat et forsøgsprojekt, der går ud på, at tilbyde ejere af ældre velbeliggende parcelhuse arkitekthjælp til at få visualiseret idéer til ombygning og modernisering af deres huse til boliger, der tilgodeser og henvender sig til den moderne børnefamilie. Dermed hjælpes ældre borgere, som godt vil sælge deres parcelhuse og flytte i nye mindre boliger på Antonihøjen, samtidig med at nye familier med inspirerende arkitektskitser i hånden kan se hvordan de i de ældre, utidssvarende, men attraktivt beliggende parcelhuse kan indfri deres drøm om et moderne hus med vandudsigt i en hyggelig købstad.

- Forsøgsprojektet vil kunne kickstarte en positiv udvikling for Præstø i form af øget attraktivitet med øget bosætning som sidegevinst, siger formand for udvalget for Plan og teknik Michael Larsen.

Forsøgsprojektet er begrænset til et afgrænset område i Præstø, og der er frist for at ansøge om at komme i betragtning til denne hjælp den 1. september 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078