23948sdkhjf

Syv milliarder til renovering af hospitaler

Regionsrådet i Region Hovedstaden har skudt budgetforhandlingerne i gang med at afsætte syv milliarder kroner over de næste ti år til at renovere Region Hovedstadens hospitaler.

Initiativet er taget på baggrund af en analyse af Rambøll, som Region Hovedstaden modtog i foråret 2018. Analysen viste, at patienter og ansatte i stigende grad oplever nedslidte sengestuer, utidssvarende operationsstuer med afskallet maling og tekniske installationer, som går i stykker i tide og utide.

- Vi kan ikke leve med det stigende antal lappeløsninger, og set i lyset af analysen fra Rambøll er jeg glad for, at alle partier i regionsrådet er blevet enige om at afsætte dette markante beløb til at indhente efterslæbet på vores hospitalers tilstand. Det her er på alle måder en ’skal-opgave’, og den tager vi selvfølgelig på os, for vi skal sikre, at både patienter og medarbejdere har nogle ordentlige og trygge rammer, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) i en pressemeddelelse.

I begyndelsen af tiårsperioden vil regionen fokusere på renovering af områder, hvor der i dag er mange akutte reparationer af nedbrud, der også generer patienterne og de kliniske afdelinger.

Derudover vil der være fokus på grønne renoveringer, hvor gamle energiforbrugende ventilationsanlæg, køleanlæg, varmeforsyningsanlæg og belysningsanlæg udskiftes til mere energibesparende udstyr i bygningerne.

- Vi har selvfølgelig et ansvar og nogle ambitioner i forhold til vores energiforbrug, så det er helt naturligt, at vi starter med at kigge på de områder, hvor vi med det samme kan se en nedsættelse af vores energiforbrug, som jo også betyder en mindre energiregning. Men vi skal også sikre, at der er gode og tidssvarende fysiske rammer, når man kommer ind på et hospital som patient, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Renoveringsplanen følger en økonomisk skitse, hvor der afsættes 2,3 mia. kroner de første fire år, mens de resterende midler fordeles over de sidste seks år.

Ved at starte med energibesparende indsatser frigøres der midler til senere, ligesom at der igen frigøres midler, når de nye store byggerier står færdige.

Det er desuden aftalt, at Region Hovedstadens Center for Ejendomme én gang årligt aflægger rapport til regionsrådet, så de folkevalgte politikere kan sikre, at renoveringen forgår systematisk og i tråd med planen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094