23948sdkhjf

Træbyggeri til debat: Hvem tager det første skridt?

Hele værdikæden skal med og tage ansvar, mener Peder Fynholm fra InnoByg, der inviterer til debat om træhøjhuse

Om lidt over en måned slår Forum i København for ottende gang dørene op for byggeeventen Building Green, og som i Aarhus tidligere på året rettes en del af fokus mod højhusbyggeri i træ.

Dengang, tilbage i april, var konklusionen, at interessen for træbyggeri tilsyneladende er stor i Danmark, men at ingen rigtig ønsker at tage initiativ.

Derfor er målet også først og fremmest at ”ruske lidt op i en ellers konservativ branche”, når Innobyg og Nordic Network for Tall Wood Buildings inviterer til debat på den store scene.

- Vi oplever, at de forskellige aktører i byggebranchen ikke er klar på at handle. Derfor må vi tage ét skridt ad gangen, og for at det virkelig batter, skal hele kæden være med og tage ansvar. Vi håber, at debatten på Building Green kan være med til at sætte lidt mere skub i tingene, siger Peder Fynholm, sektionsleder ved Teknologisk Institut og faglig netværksleder af InnoBygs netværksgruppe om fleretagers træhuse i Danmark.

Skal lære af nordiske naboer
Når man i Danmark taler om træbyggeri på mere end fire etager, bliver det blandt byggebranchens aktører betragtet som noget ekstraordinært og som noget, der er forbundet med en forhøjet risiko.

Men det er der ingen grund til, mener Peder Fynholm. Branchen kan bare kigge mod Norge og Sverige, hvor der er masser af gode cases:

- Vi kan lære en masse af landene omkring os, hvor fleretagers træhuse gennem de seneste 20 år har vundet mere og mere indpas i byggeriet. Der er ikke nogen grund til, at vi i Danmark starter forfra. Vi skal i stedet lære af de gode eksempler fra vores nordiske naboer, siger han.

Debatten på Building Greens store scene afholdes torsdag den 1. november og bliver interaktiv. Det betyder, at tilhørerne, via deres smartphones, kan tage stilling til højaktuelle emner, som figurerer på storskærmen.

- Moderator vil inddrage publikums meninger overfor panelet. Vi glæder os meget til at involvere publikum på denne måde. Første gang, vi prøver det, bliver på Building Green i Oslo to uger forinden, siger Peter Flyvholm.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Building Green København 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094